2024.03.29, Péntek
Székesfehérvári frekvenciapályázat nyertesét hirdette ki a Médiatanács
Illusztráció: unsplash.com

Székesfehérvári frekvenciapályázat nyertesét hirdette ki a Médiatanács

MTI

2022.05.05. 10:37

A Médiatanács kihirdette egy székesfehérvári kisközösségi rádiófrekvencia pályázat nyertesét; a testület a legutóbbi ülésén a Life TV-t is figyelmeztette.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Médiatanács a legutóbbi ülésén megállapította: az egy székesfehérvári kisközösségi rádiófrekvencia elvi használatára kiírt pályázat nyertese az egyedül pályázó Alba Regia Műsorszolgáltató Kft.
A testület emellett a szolgáltató kérésére közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el a Jazz Tv-t - írták.

A grémium továbbá figyelmeztette a Life TV szolgáltatóját, amiért a Keverd újra, Buday! című műsor egy januári, termékmegjelenítést tartalmazó adásában közvetlenül egy kistermelői márka termékeinek megvásárlására ösztönözte a nézőket.

Emellett szintén januárban az Otthon neked és a Fitt Life című műsorokban az adást támogató több vállalkozás termékeinek beszerzésére és szolgáltatásainak igénybevételére hívták fel három esetben a nézőket, ami szintén jogszabályellenes.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is - a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

Helyi hírektelevíziórádióNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság