2021.06.16, Szerda
A nyár ajándékai - Csórra indul a vasárnapi gyógynövénytúra
Illusztráció: pexels

A nyár ajándékai - Csórra indul a vasárnapi gyógynövénytúra

szekesfehervar.hu

2021.06.11. 13:31

A nyár ajándékaiból gyűjthetnek a vasárnapi Herbarius túra résztvevői Csóron Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével. Nyílik az apróbojtorján, a mezei zsálya, a kakukkfű, amik kiváló alapjai a természetes házipatikáknak. A programra a tervezhetőség céljából előzetesen kell jelentkezni.

Hirdetés

Gyógynövénytúra indul vasárnap délelőtt Csórra, ahol a nyár ajándékaiból gyűjthetnek a kirándulók Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével:

„Itt a nyár, és már rengeteg gyógynövény mutatja meg magát. Eljött az idő, hogy idén is begyűjtsük az apróbojtorjánt, az orbáncfüvet, a mezei zsályát, a galajféléket, a cickafarkfüvet, kakukkfüvet, pemetefüvet, fehér ürmöt, lándzsás útifüvet, esetleg az ökörfarkkóró virágát.” A résztvevők a gyűjtés mellett praktikus tanácsokat kapnak a feldolgozásról, a tárolásról és a felhasználásról is.

A programon a résztvevőknek be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat. Mindenki készüljön vágószerszámmal, papírzacskóval, kosárkával vagy vászontáskával, a kóstolóhoz saját pohárral, illetve napvédő szerrel, kalappal! – javasolja a túravezető.

A találkozó június 13-án, vasárnap 9 órakor lesz a Csóri leágazást követő legelső buszmegállóban, a BaloBau Kft-nél. Aki nem autóval érkezik, a Székesfehérvárról 8.35 órakor induló buszjárattal közelítheti meg a helyet. A kirándulás körülbelül 12 óráig tart. A részvételi díj 1300 forint, a tervezhetőség érdekében jelentkezni kell: a krizsany.anna@szikm.hu (70/338-6173) vagy a lencsesrita82@gmail.com  30/296-6480) elérhetőségek valamelyikén.

 

 

Helyi hírekCsórHerbarius túra