2024.04.20, Szombat
Az egészségügyi logisztikában erősít a Waberer’s
Fotó: waberers.com

Az egészségügyi logisztikában erősít a Waberer’s

mti, koronavirus.gov.hu, magyarepitok.hu

2020.12.31. 14:12

Raktárkapacitását bővíti a magyar cég a piac változására felkészülve.

Hirdetés

Összesen 8,7 milliárd forintnyi támogatással 3200 munkahelyet védenek meg és 300 új munkahelyet teremtenek négy hazai vállalat támogatásával. A Csabacast és a Videoton Autóelektronika korszerű gyártóberendezéseket szerez be, míg a Waberer's és a Regio Játék a raktárait fejleszti az állami segítséggel – derült ki Szijjártó Péter külgazdasági miniszter és az érintett vállalatok vezetői, illetve más jelenlevők felszólalásaiból a fejlesztéseket bejelentő decemberi eseményen.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a magyar vállalatok új nemzedékéből nemzetközi szinten is versenyképes cégek nőttek ki, majd hozzátette: a vállalkozóknak további beruházásokat javasolt, mivel a leépítések miatt világszerte nagy kereslet vár új ellátókra.

 

A Waberer's beruházása hozzájárul a magyar egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez

A Waberer's International Nyrt. vezérigazgatója egyetértett a miniszterrell abban, hogy a válság idején új piacok után kell nézni. Erdélyi Barna közölte, hogy a beruházás részeként az egészségügyi logisztikát fejlesztik. Ennek kapacitása csaknem harmadával bővül, hozzájárulva a magyar egészségügyi ellátórendszer fejlődéséhez. Ezt követően a központi logisztikát korszerűsítik, hogy kiszolgálhassák a Magyarországra érkező nemzetközi vállalatokat. Az eseményen elhangzott:

a fuvarozó vállalat a logisztikai fejlesztéssel megtart csaknem 1100 munkahelyet, és további 230-at létrehoz.

A Waberer’s kötődik az ingatlan- és építőiparban is jelentős szerepet játszó Indotek Grouphoz, mely októberben vásárolt 24 százalékos tulajdonrészt a cégben, majd ezt decemberi sajtóközleményük szerint további 6,99 százalékkal növelték.

 

Autóipari beszállító növeli kapacitását

A rendezvényen a CSABAcast Könnyűfémöntödei Kft. ügyvezető igazgatója, Hetzmann Béla közölte, hogy az utóbbi hónapokban új megrendelésekhez jutottak, de a korábbi kiesés miatt nem tudnák az állami segítség nélkül vállalni a beruházást. A cég új gyártókapacitás kiépítését és az eddigiek bővítését tervezi a 17 ezer négyzetméteres üzemében, a Heves megyei Apcon.

Az alumíniumöntvényeket készítő legnagyobb megrendelői német autógyárak, közöttük a BMW, a Volkswagen, az Opel, a Daimler. A vállalat 450 munkavállalót foglalkoztat.

 

Szegeden és Törökbálinton fejleszt a Regio Játék

A Regio Játékkereskedelmi Kft. tulajdonosa a piaci növekedést tekinti a legfontosabbnak. Gyaraki József hangsúlyozta, hogy a vállalkozása belföldön jelentősnek számít, de nemzetközi téren még nem. A bővüléshez korszerűsíteni kell a törökbálinti raktárat és a szegedi telephelyet - tette hozzá.

 

A Videoton Autoelektronika egyre jobban az elektromobilitás felé fordul

A Videoton Autóelektronika Kft. ügyvezetője pedig azt emelte ki, hogy a cég tevékenységét nemrég az elektromos és hibrid járművek alkatrészeinek előállítására is kiterjesztette. Gulya Géza szerint rövid időn belül a kft. forgalmának harmada kapcsolódhat az elektromobilitáshoz. Az idei visszaesés átmenetinek bizonyult, az ősszel a termelés ismét elérte a teljes kapacitását - közölte.

Az eseméynen elhangzottak szerint a cég olyan megoldást talált, amely a fejlődéséhez és a csaknem 1300 munkahely megőrzéséhez egyszerre járul hozzá. Hozzátette, hogy a cég tervei szerint

több mint 50 új munkahelyet is létrehozhatnak még.

A Videoton Autóelektronika 3 országban 11 telephelyet működtet, és 6 ezer munkavállalót foglalkoztat belföldön. Gulya Géza közölte, hogy a vállalat az idén 57 milliárd forintos átbevétellel számol.

Helyi híreküzemfejlesztésSzegedlogisztikai központTörökbálintApcraktárIndotek Group