2024.04.25, Csütörtök
Fejér megye fontos bekötőútja újult meg
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Fejér megye fontos bekötőútja újult meg

magyarepitok.hu

2020.10.30. 13:36

Ez a bekötőút Biatorbágyról közvetlen kapcsolatot biztosít számos településhez Etyek és Alcsútdoboz térségében.

Hirdetés

Pénteken koradélután a Fejér megyei Alcsútdobozon átadták a Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz összekötő út felújított szakaszát a Magyar Falu Program keretében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházását az EuroAszfalt Kft., Soltút Kft. és SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezte a 14+000-es és a 17+982-es kilométerszelvények között.

A felújítás nem ér véget, hiszen a közútkezelő az 5+575-és 6+117 szelvények között, valamint a 6+117-es és a 8+084-es, továbbá a 17+982 és a 18+916 szelvények közt is fejleszti ezt a bekötőutat. Előbbi projektet a Colas Út Zrt., míg utóbbi kettőt a STRABAG Általános Építő Kft. és a STRABAG Építő Kft. kivitelezi.

A beruházások jelentőségét az adja, hogy ez a bekötőút Biatorbágyról közvetlen kapcsolatot biztosít számos településhez Etyek és Alcsútdoboz térségében, melyeket az 1-es és az M1-es által csak kerülővel lehet elérni.

A pénteki eseményen Gyopáros Alpár kormánybiztos; Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos; dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke; dr. Simon László, Fejér megye kormánymegbízottja; Szilvai József Attila, Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; Tóth Erika, Alcsútdoboz polgármestere; valamint Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere adta át az utat.

Helyi hírekútfelújításetyekMagyar Közút Nonprofit Zrt.colasSoltút Kft.AlcsútdobozSwietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.StrabagBiatorbágy