2024.06.22, Szombat
Szobrot avattak Demján Sándor emlékére
Masterplast

Szobrot avattak Demján Sándor emlékére

mti

2020.10.15. 15:59

Parkot neveztek el és szobrot avattak csütörtökön a két éve elhunyt Demján Sándor emlékére a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol a nagyvállalkozó első alkalommal töltött be önálló vezetői tevékenységet a Gorsium ÁFÉSZ elnökeként - közölte az MTI-vel a Masterplast Nyrt.

A Masterplast csapata így tiszteleg az egykori "Főnök" életműve előtt - hangsúlyozták.  

A közleményben a Demján Sándor nevéhez köthető fejlesztések közül kiemelték a Pólus Center, a Westend City Center, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház felépítését.  

A nagyvállakozó munkássága során számos cég létrehozásánál közreműködött: az MTI adatai szerint 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGranit Csoport megalapítása. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke, az Országos Takarékszövetekezti Szövetség elnöke volt.

A kultúra támogatására 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Díjat, a Demján Sándor Alapítvány pedig több ezer nehéz helyzetben lévő diák, egyetemista ösztöndíját finanszírozta. A budapesti városfejlesztésében betöltött munkásságáért Demján Sándor 2003 óta Budapest Díszpolgára, a kultúráért, a rászorulók felkarolásának érdekében végzett munkája elismeréseként az Emberi

Méltóság kitüntetésben részesült, 2013-ban megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét.

Helyi hírekszoborsárszentmihály