2024.03.28, Csütörtök
Országos Vizsla Főversenyt rendeznek a hétvégén a Soponyai Ökocentrumban
Illusztráció: Pixabay

Országos Vizsla Főversenyt rendeznek a hétvégén a Soponyai Ökocentrumban

szekesfehervar.hu

2020.10.15. 16:02

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos CACT Vizsla Főversenyt a hétvégén a Soponyai Ökoturisztikai Központban. A kutyáknak és gazdáiknak tradicionális mezei, vízi és erdei feladatokat kell megoldaniuk. Szombaton az ünnepélyes megnyitót szakmai programok követik, míg vasárnap 9 órakor kezdődnek a kollektív, látványos feladatok, az eredményhirdetés vasárnap 13 órakor lesz.

Hirdetés

2017-ben nyilvánították hungarikummá a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, köztük a magyar vizslát és a drótszőrű változatát.

A vizslák roppant ügyes vadászkutyák, rendkívüli szaglóérzék és keresőkedv jellemzi őket. Igazi mindenesek, éppen ezért nem csak a magyar, de a külföldi szakemberek is favorizálják.

 

 

Az Országos Vizsla Főverseny hagyományai 1972-re nyúlnak vissza. Újkori megrendezését az Országos Magyar Vadászkamara vállalta fel azért, hogy népszerűsítse a vizslák tartását, kiképzését és a vizslás vadászatot. A főversenyt területi válogatók előzik meg, ahonnan az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe, innen pedig 8-8 kutya érkezik a soponyai rendezvényre. Az országos mindenes vizslaverseny a vizsla munkájának valamennyi területét felöleli. Három részből áll, lesznek mezei, vízi és erdei munkafeladatok, ez utóbbiak között szerepel a cserkelés, az elfektetés, a vércsapa követése, a dúvad elhozása, a vonszalék követése erdőben és a viselkedés lőálláson hajtás közben.

A VADEX Mezőföldi Zrt. számára megtisztelő, hogy ismét házigazdája lehet a főversenynek, melynek

ünnepélyes megnyitója október 17-én, szombaton 9 órakor kezdődik. Vasárnap 9 órától a kollektív feladatok következnek, majd 10 órakor vonulnak fel a vadászkutyák és gazdáik a munkaterületen.

A versenyszámok 12 óráig tartanak, a tartalmas versenynapokat ünnepélyes eredményhirdetés zárja vasárnap 13 órakor. A programokra szeretettel invitálnak minden érdeklődőt.

Helyi hírekvizslaSoponya