2024.03.19, Kedd
Befejeződnek az M1-es autópálya felújítási munkálatai
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Befejeződnek az M1-es autópálya felújítási munkálatai

magyarepitok.hu

2020.10.29. 11:26

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja.

Hirdetés

Október 29-én, csütörtök délután teljes egészében visszaadják a forgalomnak az M1-es autópálya helyreállításban érintett szakaszait, így az autópályát újra mindkét oldalon fix korlátozás és sávelhúzás nélkül használhatják a közlekedők – derül ki a Magyar Közút közleményéből.

Az autópálya helyreállítása kapcsán a Budapest felé vezető oldalon az Euroaszfalt Kft., míg a Hegyeshalom felé tartó pályaoldalon a Reaszfalt Kft. és Swietelsky Magyarország Kft. alkotta konzorcium volt a fővállalkozó kivitelező.

A szakemberek várhatóan október 28-án, szerdán megnyitják a Budapest felé tartó oldalon az eddig lezárt biatorbágyi felhajtót is.

November folyamán a Budapest felé tartó oldalon még számítani lehet mozgó terelés mellett végzett kisebb befejező munkákra, mely során például forgalomszámláló hurkokat és meteorológiai mérőeszközöket telepítenek a szakemberek.

 

Helyenként teljes pályaszerkezet cserét is végeztek

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja. A leállósávban két réteg aszfalt cseréje valósult meg, a külső sávban három réteg új aszfalt épült, míg a belső sávban a kopóréteget cserélték a szakemberek.

A külső sávban közel 104 ezer négyzetméteren gondoskodtak a szakemberek az alapréteg helyszíni hideg remix újrahasznosításos eljárással történő helyreállításáról. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán a külső és a belső sávban is három réteg új aszfalt épült, melyből a külső sáv alaprétegét szintén helyszíni újrahasznosításos technológiával cserélték ki.

Mindkét oldalon voltak olyan helyszínek, ahol teljes pályaszerkezet cserét is végeztek, továbbá a szükséges mértékben felújították a szakaszon található hidakat, a vízelvezető aszfalt szegélyeket, surrantókat, rendezték a padkákat és új burkolati jeleket festettek fel.

Helyi hírekBudapestútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.M1-es autópályaSwietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.Biatorbágy