2022.12.02, Péntek
35 milliárdos logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon
Illusztráció (jobs.lidl.hu)

35 milliárdos logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon

MTI

2020.07.14. 15:08

A 62 ezer négyzetméteres létesítményben több mint 21 ezer négyzetméteres hűtött teret is kialakítanak.

Hirdetés

Új logisztikai központot épít a Lidl a Pest megyei Ecseren, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A beruházást összesen 62 ezer négyzetméteren valósítják meg, ez 9 futballpálya méretének felel meg –  ebből több mint 21 ezer négyzetméternyi hűtött teret alakítanak ki. Az új raktárban egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamiont is tud fogadni.

Az új logisztikai központ a Lidl Magyarország negyedik elosztó-központja lesz hazánkban.

Jelenleg három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látják el az ország 183 áruházát. Az elkészült raktár a budapesti és főváros környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd.

Szijjártó Péter a beruházásbejelentő rendezvényen kiemelte azt is, hogy a Lidl kapacitásának, forgalmának további növelése újabb piaci lehetőségeket nyit a magyarországi mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, élelmiszer-termelők előtt.

A Lidl 26 országban csaknem 11 ezer áruházat működtet, és a tavalyi üzleti évben forgalma több mint 80 milliárd euró volt. A létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el, és 400 új munkahelyet teremt.

Gazdaságlogisztikai központEcserPest megye