2024.04.24, Szerda
Még az idén elkészül az Épszerk-Pannónia új üzeme Fejér megyében
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Még az idén elkészül az Épszerk-Pannónia új üzeme Fejér megyében

magyarepitok.hu

2020.04.16. 09:27

A beruházás keretében kialakítanak többek közt egy 3200 négyzetméteres gyártócsarnokot és egy háromszintes irodaépületet is.

Hirdetés

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) munkájával 2019 novemberében kezdődött el a vasbeton előregyártó üzem kivitelezése a Fejér megyei Ercsiben, és már az idei év második felében be is fejeződhet a megvalósítás. Az iroda- és csarnoképület építési munkálatai közel egymilliárd forintból valósulnak meg. A folyamatok aktuális állásáról Eppich Ferenc, az ÉPI vállalkozási igazgatója tájékoztatta lapunkat.

Az ÉPI az új telephelyét Ercsi ipari parkjában, egy 9000 m2-es területen alakítja ki, ahol a technológiai- és a gyártósorok részére egy teljes egészében daruzott, 3200 m2-es, kéthajós és 11 méter szabad belmagasságú gyártócsarnok kerül kialakításra.

Az üzemi csarnokhoz szervesen kapcsolódik majd egy háromszintes irodaépület, amelyben 390 m2-en az irodahelyiségek és a szociális kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

 

Az üzemben feszített körüreges födémpaneleket; feszített- és lágyvasas filigrán födémpaneleket; lépcsőket; lágyvasas gerendákat és mellvédelemeket fognak előregyártani. Az előregyártott elemeken túl pedig trigonometrikus távtartók, nyírócsapok, szőnyegvasalások és cölöparmatúrák gyártására telepített korszerű gyártósoraik is itt kapnak helyet.

A gyártócsarnok mellett hozzák létre a betonüzemet a hozzá tartozó alapanyag-depóniákkal, közvetlen kapcsolattal a gyártócsarnokkal a nyersbeton-feldolgozás optimalizálása érdekében. A telephelyen kialakítanak továbbá egy 1500 m2-es daruzott tároló- és rakodóteret a készáruk deponálására és logisztikai kezelésére.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelenleg az elkészült előregyártott vasbeton váz homlokzati és tetőhéjalási munkálatai zajlanak, a szabadtéri technológiai műtárgyak (kültéri híddaru, betonüzem, cementsilók) alapozási munkáival együtt.

Az épület homlokzati zárását követően a belső szakipari munkák, a technológiai berendezések alapozásai és a csarnok ipari padlójának elkészítése kezdődik meg.


A járványhelyzet kihívások elé állítja a megvalósítást

A projektvezető elmondta, hogy a kialakult járványhelyzet előre nem látható nehézségeket okoz, ilyen többek közt a külföldi gyártású anyagok és berendezések beszállításának akadozása, ami a kivitelezési idő elhúzódásához vezethet.

Emiatt a megvalósítás folyamatos átszervezést és szoros együttműködést igényel a kapcsolódó szakipari kivitelezőkkel. Mindezek az üzembe helyezés időpontjának tolódásával járnak, amellyel együtt a termelés beindítása is csúszik.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Mindezek mellett az előre nem látható, jelentős mértékben változó Ft/€ árfolyam a kivitelezési költségek olyan mértékű emelkedését okozza, amely együtt kezelve az elhúzódó kivitelezési idővel a teljes beruházás folyamatos, szigorú pénzügyi kontrollját igényli annak érdekében, hogy a beruházáshoz kapcsolódó gazdálkodási mutatók az elvárt értékeken belül tudjanak maradni.

Galéria

Helyi hírekErcsiüzemépítésÉpszerk-Pannónia Invest Kft.