2024.04.25, Csütörtök

Jelentős közlekedési változások léptek életbe Martonvásáron

martonvasar.hu

2017.09.19. 09:59

2017. szeptember 18-tól az új iskolaszárny építése miatt jelentős közlekedési változásokra lehet számítani Martonvásáron.

Hirdetés

Az új iskolaépület építési területének környezetében foganatosított óvintézkedések miatt a nagy iskola Polgármesteri Hivatal felőli bejárata lezárásra kerül, így az intézmény csak a főbejáraton keresztül lesz megközelíthető. A Járási Hivatal épületében működő osztályokat a lapostetős épületrészen keresztül érhetik el.

Előreláthatólag 2017. szeptember 18-tól a Polgármesteri Hivatal és a Mentőszolgálat épülete mellett nyíló Deák Ferenc utcában behajtási tilalom lép életbe. A kihelyezésre kerülő félpályás fix útakadály mellett ezentúl csak a Mentőszolgálat, az ott élő lakosok és a különleges engedéllyel rendelkező autósok hajthatnak be az utcába. A gyalogosok számára továbbra is biztosítják a Malomudvar és az iskolaudvar közötti átjárást.

Kérik azokat a szülőket, akik gyermekeiket autóval szállítják, hogy lehetőségükhöz mérten mellőzzék a gépkocsi-használatot a torlódások elkerülése érdekében. Továbbá hangsúlyozzák, hogy gyalogszerrel vagy kerékpárral küldjék iskolába a felsőbb osztályos gyermekeket. Ennek elősegítése érdekében az önkormányzat polgárőri és közterület-felügyelői részvétellel fogja biztosítani a Rákóczi utcai gyalogátkelőt, illetve további kerékpártárolók kerülnek kihelyezésre a nagy iskola elé.

Amennyiben nincs lehetőségük gyermeküket gépkocsi nélkül célba juttatni, kérik a térképen megjelölt várakozási helyeket vegyék igénybe. Az autósok számára gördülékenyebb iskolai elérés érdekében jövő nyárig megváltoztatják a Deák Ferenc utca, a Széchenyi utca és a „Martoni-vízfolyás melletti tehermentesítő út” (Kossuth tér szélén) kötelező haladási irányát, egyirányúsítják azokat.

 

Forrás: martonvasar.hu

Helyi hírekközlekedésmartonvásárkerékpárosautóforgalomkorlátozás2017 szeptember