2024.04.20, Szombat

A Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásába került a martonvásári óvoda

martonvasar.hu, szfvar.katolikus.hu

2017.09.13. 12:42

A Szent László Völgye - Bóbita Óvoda Szent László Regionális Tagóvodája szeptember 1-jétől a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásába került.

Hirdetés

Az 1999-ben alapított intézmény 2007-ig az Óvoda Gyermekeinkért Alapítvány fenntartásában működött, és fogadta mindazon családok 3-6 éves korú gyermekeit a régióból, akik fontosnak tartották, hogy gyermekeik a keresztény értékek szellemében nevelkedjenek. Az óvoda 2007-től az intézmény fenntarthatósága érdekében a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulásához csatlakozott.

„Munkánk során arra törekszünk, hogy a ránk bízott gyermekek a teremtett világra rácsodálkozni tudó, önálló gondolkodásra képes felnőttekké váljanak.” - olvasható a martonvásári Bóbita Óvoda néven ismert, a kistérségben az egyedüli keresztény szellemiségű óvoda alapítványi oldalán.

Az egyházmegye éppen ezért a letisztult keresztényi értékrend miatt kezdeményezte a martonvásári óvoda fenntartásának átvételét, hogy az intézmény számára a jövőben is garantálva legyenek a gondtalan működés feltételei.

Szeptember 12-én Spányi Antal püspök megáldotta az óvodát, a gyermekeket és mindazokat, akik az intézményben dolgoznak. Átadta az óvodásoknak szánt ajándékokat és meglátogatta a foglalkoztató termekben a kicsiket, hogy elbeszélgessen velük.

A Szent László Óvodát választó szülők  többnyire hitüket gyakorló nagycsaládosok, valamint hitüket kereső családok, akik gyermekeik számára katolikus nevelést szeretnének biztosítani.

A Szent László Regionális Tagóvoda 50 férőhelyes, (jelenleg 56 fő) két csoportos, szép természeti környezetben fekvő, családias intézmény. A gyermekek Martonvásár és vonzáskörzete (Ráckeresztúr, Ercsi, Tordas, Gyúró, Baracska, Érd, Kajászó, Szigetszentmiklós, Úrhida) településeiről járnak be. Az óvodában 6 fő teljes állású, és egy 6 órás munkatárs végzi a hivatását.

 

Forrás: martonvasar.hu, szfvar.katolikus.hu

Helyi hírekóvodamartonvásárSzékesfehérvári Egyházmegye2017kereszténység