2024.02.29, Csütörtök

Társadalmimunka-programmal fejlesztik a baracsi horgásztavat

mezohir.info

2017.03.21. 09:00

A társadalmi munka első fázisában rendet raknak, kerti bútorokat telepítenek és világítást építenek ki a Baracs Horgász Civil Társaság tagjai. Nevet még nem kapott a tó, de gondolkodnak rajta.

Hirdetés

Amint megjelenik az első horgász a tó környékén, akkor biztosan itt a tavasz – mondhatják hal és a halfogó sport kedvelői. Így volt ez az elmúlt hétvégén szombaton a Baracs Horgász Civil Társaságnál is, akik már az idén próbálkoztak egy társadalmimunka-programmal, de az a tűzgyújtási szabályok miatt nem jött össze. A mostani alkalommal azonban semmi sem akadályozza a tagokat, hogy rendet rakjanak tó körül, újabb padokkal gyarapítsák a területet és világítási fejlesztésnek is nekifoghassanak.

A munkálatokról Söregi József elnököt kérdeztük: Felajánlásnak köszönhetően villanyvilágítást építünk a tóra 100-150 méter hosszúságban. A tópart takarítása mellett a tagok egy része ehhez készít árkot. Július elsejétől a hétvégi napokra tervezzük az éjszakai horgászat lehetőségének bevezetését. Egyébként napkeltétől, napnyugtáig hódolhatnak kedvtelésüknek a természet és a pecázás szerelmesei. A tónak még nincs neve, de már gondolkodunk rajta, milyen elnevezés illene rá – ismertette röviden a szombati víz körüli eseményeket Söregi József a horgász társaság vezetője.

Baracson a megújult horgásztársaságnak ez a harmadik éve. A vízfelület kilencven főnek nyújt remek kikapcsolódási programot, ahol a pecások vendégei is kitűnően érezhetik magukat.

Helyi hírekBaracsBaracs Horgász Civil Társaságtársadalmi munkahorgásztó