2024.04.24, Szerda

Újra ülést tartott a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium

kormanyhivatal.hu

2016.11.25. 11:55

A megbeszélésen több pontban elhangzott információk a végrehajtott feladatok és ellenőrzések mellett pozitív tapasztalatokat is közölt.

Hirdetés

Soron következő ülését tartotta a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium. A tanácskozás kezdetén Dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket.

Az első napirendi pont a Fejér Megyei Védelmi Bizottság beszámolója volt. Dr. Bárdos Zoltán a testület titkára az elvégzett feladatokról és a rendelkezésükre bocsátott anyagi keret felhasználásáról beszélt a jelenlévőknek.

 

Fejér megye jegyzője Dr. Kovács Zoltán a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program megvalósulásáról számolt be, majd a harmadik napirendi pont következett.

Schneider Istvánné a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője az elmúlt időszakban lefolytatott ellenőrzésekről és azok tapasztalatairól tartott prezentációt. A főosztályvezető kiemelte a szociális intézményeknél végzett ellenőrzéseket, a hatóság munkatársai az idős otthonokban, éjszakai melegedőkben, családi otthonokban is jártak. A foglalkoztatás területén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal együttműködve végezték a munkát. Schneider Istvánné pozitívumként említette a nyári fesztiválokat, zenés helyeket, ahol - mint mondja – nem találkoztak kirívó szabálytalanságokkal. Összetett, nagyszabású akciókban is részt vett a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a közutakon, és a kereskedelmi egységekben is végeztek ellenőrzéseket.

A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium - a törvény szerint -, a megyei kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fórum. A Kollégium tagjai a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, főosztályvezetői, a szakigazgatási szervek vezetői, valamint a területi államigazgatási szervek, továbbá a rendészeti szervek megyei vezetői. A jogszabályok szerint a kollégium tagjai a járási hivatalok vezetői és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi szerveinek vezetői, a tankerületi igazgatók is. A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium munkáját jelenleg 44 fő segíti.

 

Helyi hírekFejér Megyei Államigazgatási Kollégium