2024.04.25, Csütörtök

Tanácskozás a nagyhörcsöki fórumon

sarbogard.hu

2016.11.29. 15:48

Több szolgáltatásfejlesztésről szóló terv is helyet kapott a nagyhörcsöki fórumon. A helyiek inkább szeretnének e településrészen maradni a jövőben.

Hirdetés

Egy ilyen kis településrész esetén nehéz nagy formátumú dolgokról beszámolni – kezdte tájékoztatóját dr. Sükösd Tamás a nagyhörcsöki fórumon – ugyanakkor a hely vitathatatlan előnye a csendes lakókörnyezet, ha az ott élő emberek is úgy akarják. Elhangzott többek között, hogy az adottságok miatt helyben közmunkára nem nagyon van lehetőség. A foglalkoztatás a helyi vállalkozások révén biztosított néhány ember számára; bár volt, hogy a közmunkás bér duplájáért sem talált munkaerőt a vállalkozó. A különféle szolgáltatásokhoz való hozzáférés csak Sárbogárdon biztosított. Bakonyi István példamutató módon ösztönzi a nagyhörcsöki gyerekeket a tanulásra.

A fórumon megjelentek részéről javaslat hangzott el arra vonatkozólag, hogy próbáljon az önkormányzat művelhető területhez jutni a településrészen, hogy ne kelljen a közmunkásoknak Bogárdra utazni. Felvetették, hogy számos olyan kert van, amit nem művelnek, s amik alkalmasak lennének erre a célra. A polgármester ígéretet tett, hogy megvizsgálják a javaslat kivitelezhetőségét.

Az egyik lakó a csapadékvíz-elvezetés problémáját vetette fel. Mint mondta, nagyobb eső esetén még a lakásukba is bemegy a víz. A műszaki osztály megvizsgálja, milyen lehetőség van vízelvezető kialakítására.

Kérdés hangzott el az internet hálózat fejlesztése kapcsán. Remélhetőleg hamarosan elkezdi a bővítést az ehhez kapcsolódó pályázat nyertese, a Tarr Kft. Ehhez kapcsolódik, hogy a településrészen gáz- és szennyvízhálózat kiépítése hosszú távon valószínűtlen.

Helyi híreksárbogárdnagyhörcsöki fórum