2024.04.19, Péntek

Próbált már bekötött szemmel vacsorázni?

szekesfehervar.hu

2016.10.18. 12:45

A Székesfehérvári Első Lion's Club és vendégeik kipróbálták, milyen érzés ha vakon kell asztalhoz ülniük.

Hirdetés

A Székesfehérvári Első Lion's Club harmadszor rendezte meg a Fehérbot Nemzetközi Világnapja alkalmából a vakvacsorát, amely összefogásra sarkallja a társadalom mindazon szereplőit, akik segíteni szeretnék hétköznapjaikon vak és gyengénlátó honfitársainkat.

Ságiné Farkas Gyöngyi, a Székesfehérvári Első Lion's Club elnöke elmondta, hogy ez már a harmadik rendezvényük és egyre több a visszetérő vendég.

- Nekünk látóknak nehéz szembesülnünk azzal, hogy egy vak ember mivel találkozik a hétköznapjaiban. El sem tudjuk képzelni, mit jelent egy pohár vizet kitölteni úgy, hogy be van kötve a szemünk. Úgy gondolom, kezd a társadalom nyitott lenni erre a dologra, kezdünk jobban odafigyelni a környezetünkben azokra az emberekre, akik hátrányban vannak. - mondta az elnök a szekesfehervar.hu-nak.

 

A vakvacsora játékos feladatai minden évben ösztönzőleg hatnak arra, hogy megértsük, az egyszeri segítség mit sem ér, ha nem tudjuk átérezni a vakok és gyengénlátók helyzetét. A vakvacsorának idén az Oliva Bisztró adott helyet.

Helyi híreklions clubvakok és gyengénlátókszolidaritás