2024.03.19, Kedd

250 millióból újul meg a tulipános ovi és bölcsi

okkfehervar.hu

2016.08.19. 11:28

Megkezdődik a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának, valamint a 3. számú Bölcsődének a felújítása Székesfehérváron. A beruházás keretében nemcsak energiatakarékosabb, hanem a kisgyermekek mindennapjait komfortosabbá tévő fejlesztések valósulnak meg.

Hirdetés

Az Európai Uniós forrásnak köszönhetően mintegy bruttó 250 millió forintból újítják fel a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának, valamint a 3. számú Bölcsődének az épületeit. Az egymás szomszédságában lévő létesítményekben egyszerre kezdődnek el a munkálatok, miután megtörtént a támogatási szerződések aláírása mindkét intézmény tekintetében. Az óvoda felújítására bruttó 121 millió forintot, míg a bölcsőde rekonstrukciós munkálataira bruttó 126 millió forintot költenek. 

 

Székesfehérvár Önkormányzatának szakemberei, az intézmények vezetői, illetve a kivitelező cégek képviselői tegnap helyszíni egyeztetést tartottak az elkövetkezendő hónapok munkálatainak menetéről.  

 

Mindkét intézmény esetében elvégzik a 

- villanyvezetékek és szerelvények cseréjét, kapacitásbővítését;

- a radiátorok cseréjét, a fűtésrendszerek átalakítását, valamint a két épület fűtési rendszerének szétválasztását;

- régi, rossz állapotú külső nyílászárók cseréjét;

- a tetők vízszigetelését;

-  az épületek homlokzatának hőszigetelését;

- a belső terek nyílászáró-, padlóburkolat- és álmennyezet-cseréjét

- a játszóudvarok füves területeinek felújítását és a a telepített játszóeszközök és a rossz állapotú napellenzők cseréjét.

 

 

Ezen kívül gipszkarton válaszfalak és előtétfalak építése és festése fog megtörténni, valamint - a pályázati előírásoknak megfelelően - az épületekben akadálymentes vizesblokkokat alakítanak ki. 

 

A bölcsőde épületén kívül, három bejáratnál alakítanak ki esővédő tetőt. Akadálymentessé teszik az intézmények gyalogos bejáratait is, és felújítják az azokat övező kerítést.  

 

A bölcsőde esetében ezen túl megvalósul a gazdasági udvar burkolatának cseréje, illetve kialakítanak egy fedett kerékpártárolót is. 

 

A felújítási munkálatok várhatóan november végéig elkészülnek. Így a takarítás, a bútorzatok és a különböző berendezések helyrekerülését követően a bölcsisek és az ovisok év végén újra birtokba vehetik az épületeket.    

Helyi híreképületfelújításóvoda