2024.03.02, Szombat

Új épülettel oldódik meg a móri iskola helyhiánya

magyarepitok.hu

2016.07.26. 12:46

Az alsós tagozatok háromszintes új épületet kapnak, az iskola utcája pedig sétálóutcává alakul.

Hirdetés

368 millió forintos beruházással új iskolaépülettel egészül ki a Petőfi Sándor Általános Iskola jelenlegi főépülete Móron.

 

Törő Gábor helyi országgyűlési képviselő korábban arról számolt be, hogy az iskola alsó tagozata méltatlan körülmények közt működik rendre változó helyszíneken, ráadásuk a tanulók létszáma folyamatosan emelkedik. A beruházás így már halaszthatatlan volt. A projektre Mór 200 milliós állami támogatást nyert el.

 

A város többi iskolájához hasonlóan a főépület felújítása már korábban megtörtént, emellett épül fel az új létesítmény az Ady Endre utca túloldalán, ami egyúttal sétálóutcává válik a gyerekek biztonsága érdekében.

 

Az alsósok új otthonában többek közt nyolc tanterem, fejlesztőszobák, szertárak és egy aula is helyt kap. A háromszintes, 1200 négyzetméteres épülethez egy burkolt udvar és színpad, valamint parkoló is létesül a beruházásban.

 

Az  iskola bővítésére kiírt közbeszerezést a Stettin-Hungária Kft. nyerte el. Az osztrák tulajdonú Stettin-Hungária a magas és mélyépítésben egyaránt tevékeny, magyarországi központja Sopronban van, referenciái között ipari csarnokok és közintézmények is megtalálhatók.

Helyi hírekbővítésMóráltalános iskola