2024.07.19, Péntek

Havas napok jönnek!

2016.01.02. 06:49

A következő napokban is marad a hideg idő, ráadásul minden nap valószínű hószállingózás, havazás az ország valamely részén. Délnyugaton van kilátás a legtöbb hóra, északkeleten pedig a legtöbb napsütésre.

Részletes előrejelzés

 

Ma este és éjszaka az ország középső területein lehet a legtöbb felhőre számítani, itt néhol hószállingózás is előfordulhat. Keleten sokfelé derült marad az ég. Mérséklet délkeleti légmozgásra van kilátás. Este a hőmérsékletek -7, -2 fok között alakulnak. Éjszaka általában -10, -3 fokig hűl le a levegő.

Szombaton délelőtt délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, csak északkeleten várható több órás napsütés. Nyugaton helyenként hószállingózás is előfordulhat. Délután délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, csak északkeleten van esély kevés napsütésre. A nyugati területeken hószállingózásra, havazásra lehet számítani. Néhol megélénkül, megerősödik a keleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke -4, 1 fok körül alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap általában erősen felhős, borult lesz az ég, északkeleten lehet mindössze szűrt napsütésre számítani. Többfelé lehet hószállingózásra, havazásra számítani. Erős lesz a keleti szél. -4, 1 fokra melegszik a levegő.

 

 

 

Hétfőn általában erősen felhős lesz az ég, északon várható több napsütés. Délen elszórtan hószállingózásra, havazásra is lehet számítani. A délkeleti szél erős lesz. Kora délután -5, 0 fok várható.

Kedden országszerte borult lesz az ég, többfelé várható havazás, hószállingózás. Változó irányú szél lesz. -5, 0 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható havazás, hószállingózás. Később délen felszakadozhat a felhőzet, a nap is kisüt. Északon a borult időben havazás, havas eső, eső valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 3 fok között alakul.

Csütörtökön északon borult lesz az, ég többfelé várható havazás, később havas eső, eső. Délen a közepesen, erősen felhős időben kevés napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Megerősödik a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

forrás: idojaras.hu

Galéria