2024.05.27, Hétfő

Használja ki, hogy még nem szakad az eső

2016.05.29. 13:52

Vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Fejér megyére is. Heves zivatar és felhőszakadás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írja: a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén heves zivatar is lehet, esetleg jégesővel és erős széllel. Rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Vasárnapra Budapestre és tizenkét megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt. Az előrejelzés szerint vasárnap a hőmérséklet délután 27-32 Celsius-fok között alakul. Késő estére 22-27 fok várható.

Az első zivatarok nagy valószínűséggel napnyugta környékén jelennek majd meg a délnyugati országrészben és a Bakonyban, később a Dunántúl más tájain, éjjel már a főváros környékén és a középső tájakon is kell számítani kialakulásukra. Az intenzívebb gócokat akár több helyen is felhőszakadás méretű csapadék, jégeső,viharos erejű kifutószél és erős villámtevékenység kísérheti, eseménydús éjszaka elé nézünk tehát - írja az idokep.hu.

forrás: mti, idokep.hu

mti

Galéria

Aktuálismeteorológiafelhőszakadászivatar