2024.02.23, Péntek

Gárdony is csatlakozott a Nemzeti Bor Maratonhoz

2016.03.26. 11:40

A gárdonyiak is aktívan részt vehetnek a Nemzeti Bor Maratonon Pünkösd hétfőn. A gárdonyi szakan május 16-án Martonvásárról indul Agárdra, a Nádas étterem előtti célba, innen pedig Sárkeresztesre.

Hirdetés

Minél többen indulnak Gárdony színeiben, annál sikeresebbek leszünk. Futásra, kerékpározásra lehet nevezni, és a szépségversenyre is várjuk a jelentkezőket. - biztatja a lakosságot Dr. Erdei Péterné alpolgármester.

Idén nem csak futva, hanem kerékpárral is teljesíthető lesz a május 13. és 22. között zajló Nemzeti Bor Maratonországos rendezvény 2057 kilométer hosszú, Magyarország mind a 22 borvidékén áthaladó útvonala. 

A tavaly kezdődött közösségi és szabadidősport sorozat célja, hogy a magyar borkultúrát és a sportot összekapcsolva, egy újfajta közösségi élményen keresztül járuljon hozzá az ágazatok népszerűsítéséhez és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez.
Az idei év sporteseményei az olimpia köré szerveződnek, ezért idén a futókon kívül várják a kerékpárosok jelentkezését is, valamint a központi helyszíneken más ötkarikás sportágakkal is meg lehet majd ismerkedni.
A rendezvény tíz napja alatt minden nap más helyszínen várják az érdeklődőket a helyi borászok és kézművesek, a szervezők pedig kulturális és szabadidős programokkal készülnek. A kiemelt helyszínek között Soltvadkert, Villány, Szekszárd, Budapest, Balatonfüred, Nagykanizsa, Sopron, Tokaj, Eger és Szeged szerepel.
A borvidékek népszerűsítése céljából idén először megrendezik a Borvidékek Szépe szépségkirálynő-választást is, amelyre Magyarország minden településéről várják a nevezéseket április 16-ig.
A tavalyi rendezvényen kilencezer futó vett részt és az országos sorozat egyéb programjaira több mint 20 ezren voltak kíváncsiak. Az akkor indulók felállították a leghosszabb maratonváltó világrekordját is: 257 óra és 5 perc folyamatos futással teljesítették a tavalyi, 2581 kilométeres távot.

forrás: gardony.hu, mti

Galéria

Aktuálisbor maratongárdony