2024.02.29, Csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Dunaújvárosi Főiskola

2015.11.25. 11:03

Hirdetés

A duális képzésről kötött együttműködési megállapodást kedden a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Főiskola - közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

    A stratégiai együttműködés célja, hogy a leendő gépészmérnökök, mérnök-informatikusok, műszaki szakoktatók és műszaki menedzserek szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen kapcsolják össze az elméleti tudást a gyakorlati ismeretekkel - írták.
    A vasúttársaság vállalta a gyakorlati képzés megszervezését és lebonyolítását, valamint mindazoknak az ismereteknek az átadását, amelyek a hallgatók számára a szakma elsajátításához szükségesek. A főiskola pedig biztosítja a tanulók elméleti képzését és az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket.  
    A MÁV a diákokkal hallgatói szerződést köt, ennek keretében vállalja gyakorlati oktatásukat és szakirányú fejlesztésüket. A közlemény szerint  vállalatvezetés nem titkolt célja az is, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő utánpótlását.  
    A közleményben Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette: a MÁV-csoport most először kapcsolódhat be a felsőfokú oktatás keretében a tényleges szakmai képzésbe. A Dunaújvárosi Főiskolával kötött megállapodásnak köszönhetően a jövőben olyan pályakezdő munkatársak csatlakozhatnak a vasúttársasághoz, akik tanulmányaik során már megismerték a vállalat munkafolyamatait, tisztában vannak a rájuk váró kihívásokkal és megfelelő gyakorlati tudással rendelkeznek szakterületükön. 
    Az elnök-vezérigazgató hozzátette: örvendetes, hogy a felsőoktatásban egyre nagyobb szerephez jutnak a munkáltatói és a munkaerőpiaci szempontok, a MÁV-csoport pedig nyitott a hasonló együttműködésre más felsőoktatási intézményekkel is.
    András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora a közleményben úgy fogalmazott: az együttműködés lehetőséget biztosít a MÁV-csoport munkatársaival közösen kidolgozott tárgyak oktatására, valamint különböző vasúti szakirányok, specializációk bevezetésére.

mti

fotó: www.mavcsoport.hu

Galéria