2024.07.19, Péntek

Az ingatlanpiac élénkülésén a Praktiker is nyert

2016.05.26. 12:19

30 %-kal növelte forgalmát 2015-ben a magyarországi Praktiker, melynek többségi tulajdonosa a magyar Wallis Asset Management Zrt. lett. A több mint 1200 munkavállalót foglalkoztató barkácsáruház-lánc további növekedést és új üzletek nyitását tervezi.

A recesszió ingatlanpiacra gyakorolt negatív hatása miatt drasztikusan visszaesett az építkezési és felújítási kedv, ám ez a trend tavaly megfordult, különösen az építőanyagok tekintetében látható erősödés - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

A cég árbevétele 2015-ben 32,5 milliárd volt, több mint 7 milliárddal meghaladva a 2014-es forgalmat. Ezzel hat év folyamatos csökkenés után pozitívba fordult a cég mérlege.

A fotón balról jobbra: Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója, Veres Tibor, a Wallis Asset Management Zrt. elnöke

- Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is – értékelt az ügyvezető.

Ezt a fejlődési pályát szeretnénk jövőre is fenntartani, immár új tulajdonosi körrel. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa ugyanis a Wallis Asset Management Zrt. lett.

– A sikeres tranzakciónak köszönhetően létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barkácsáruház lánc a piacon – mondta Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója. - A jövőbeni terveink a jelenlegi 19 áruház mellé két-három új áruház nyitását is előrevetítik – tette hozzá a vezérigazgató.

A Praktiker több mint 1200 munkavállalónak jelent biztos megélhetést. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti szakmai gyakorlatát a Praktiker áruházakban. A diákok tanulmányaik befejezése után a cég munkatársaivá válhatnak.

Emellett a jövő szakemberképzésében is jelentős szerepet vállal a barkácslánc. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Gazdálkodástudományi Karával közösen szeptembertől duális képzés indult. A hallgatók már az egyetemi évek alatt olyan vállalati ismereteket és szakmai kompetenciákat szerezhetnek, melyekkel jelentősen növekedhetnek munkaerő-piaci lehetőségeik.

 

Galéria

Gazdaságduális képzéspraktikerwallis