2024.03.29, Péntek
Holnap vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!
szekesfehervar.hu

Holnap vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!

szekesfehervar.hu

2020.04.14. 21:00

Szerdán véget ér a hhivatalos fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

Hirdetés

Április tizenötödikén hivatalosan is lezárul a fűtési szezon, ekkor a távhőszolgáltató leállítja a távfűtést a városban. Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ezt külön nem kell kérni, csak az jelezzen a központnak, aki a kijelölt időpont előtt szeretné leállítani vagy éppen folytatni a szolgáltatást a továbbiakban. A jelzést a közös képviselő, a lakásszövetkezet vagy a fűtési megbízott továbbíthatja a Széphő felé. Erre már a tavalyi évben kialakítottak egy elektronikus felületet a Széphő honlapján, oda várják az igénybejelentéseket.

A Széphő fontos kéréssel fordul a közös képviselőkhöz: a cég arra hívja fel a figyelmet, hogy amikor a fűtésről vagy annak leállításáról, esetleges folytatásáról döntenek, mindenképpen vegyék figyelembe azt, hogy ebben az időszakban többen tartózkodnak otthon napközben. A hőközpontokban elhelyezett szabályozó biztosítja, hogy amennyiben felmelegszik nappal az idő, a fűtés leáll.

Ott, ahol igénylik a fűtés folytatását illetve az újraindítást, a Széphő biztosítani fogja a szolgáltatást.

Azonban azt kérik, aki teheti, ne mostanra tervezze a lakáson belüli rendszer átalakítását, felújítását, hiszen a Széphő célja is az, hogy minimálisra csökkenjen a személyes találkozások száma a vírusveszély miatt. Ehhez kapcsolódóan az otthonról is befizethető csekkek népszerűsítő kampányához a Széphő Zrt. is csatlakozott: azokat szólítják meg, akik eddig csekkjeiket postán fizették be, és elmondják, miként segíthetnek a közeli hozzátartozók a tartozások kiegyenlítésében.

A Széphő a honlapján is elmagyarázza az internetbankon keresztül illetve a QR-kóddal működő csekkbefizetés módját. 

Aktuálisfűtési szezonSzéphő Zrt.