2024.03.29, Péntek
Öt rendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok
szekesfehervar.hu

Öt rendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

szekesfehervar.hu

2019.11.13. 15:34

Öt napot és öt tematikus nagyrendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 18-a és november 22-e között. Külön napot szentelnek majd a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a szakmának, a támogatóknak, a rendezvénysorozat pedig nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben.

Hirdetés

Tizenkettedik éve rendezik meg a gyermekvédelmi napokat Fejér megyében bővülő tartalommal és azzal a szándékkal, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét a gyermekvédelmi intézményekben, vagy nevelőszülőknél élő fiatalokra.

"Megtisztelő hivatás az, amit a munkatársaimmal végezhetünk, hosszú évek óta itt Fejér megyében. Tizenegy évvel ezelőtt történt, hogy olyan elhatározásra jutottunk hagyományteremtő szándékkal, hogy a korábban egy-egy napos szakmai programot egy egész hétre terjesztjük ki, tartalmát pedig megpróbáljuk a legváltozatosabbá tenni." - mondta el Deresné Tanárki Mária, a Fejér megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője a programsorozat hátteréről. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyilvánosság és a gyermekvédelemmel kapcsolatos korrekt információk rendkívül fontosak, hiszen folyamatosan küzdenek az előítélek és a kirekesztés ellen. "A mi gyerekeink egy kicsit mások, mint a családban nevelkedő társaik, ez a viselkedésükben, eredményeikben is megnyilvánul. Ennek elfogadásához megértésre van szükség a társadalom részéről." - fogalmazott Deresné Tanárki Mária.

 

 

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, nagy múltra visszatekintő rendezvényről van szó, ennek az idei évben is sikerült hangsúlyt adni. Kiemelte, hogy az idei rendezvény egy fontos jubileum jegyében telik, hiszen 1989-ben fogadták el a gyermekek jogairól szóló new yorki egyezményt, amely pontosan kifejti, hogy milyen jogokkal rendelkeznek a gyermekek: ezen a területen ez volt az első kötelező érvényű nemzetközi jogi eszköz.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 18-án hétfőn a Gyermekek Napjával kezdődik az Arconic-Köfém Sportcsarnokban, ahol sor és váltóversenyek és kispályás labdarúgó mérkőzések lesznek.

Kedden a Nevelőszülők Napjára kerül sor a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, ahol sor kerül az Elfogadás díja átadására is. Szerdán szakmai nappal folytatódik a hét, november 20-án a Városházán többek között a családok megsegítésének lehetőségeiről és a családi életre nevelésről lesz szó. Csütörtökön az Arconic-Köfém Oktatási és Közművelődési Központban a támogatókat köszöntik, pénteken pedig a rendezvénysorozat nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben, Dégen, Előszálláson, Lepsényben, Martonvásáron, Mezőfalván, Sárbogárdon, Székesfehérváron és Velencén.

AktuálisFejér Megyei Gyermekvédelmi Napok