2019.12.14, Szombat

Hirdetés

Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

szekesfehervar.hu

2019.08.05. 14:32

A Bregyóban a Napraforgó Tábor utolsó turnusában a gyerekek is megnézhették és beülhettek az új kukásautókba, amiket a napokban már a fehérváriak is láthattak városszerte. Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás húszmilliárdos fejlesztésének köszönhetően lecserélték szinte az összes kukásautót, válogatóművek épülnek és az önkormányzati cég szolgáltatási területén mindenhol bevezetik a kétkukás szeletív gyűjtést.

Hirdetés

A Depónia 66 településen 340 ezer lakosnak szállítja el a hulladékát.

Az elmúlt években volt olyan, hogy négy autót is tudott cserélni a szolgáltató, ami nagy dolog volt, ehhez képest a mostani 26 jármú lényegében „helyrerakja” a cég járműállományát. A régi kukásautók közül 16 maradt, melyek közül a legöregebb is mindössze nyolc éves, így az eddigi állandó javítások helyett a megelőző rendszeres karbantartások kerülnek majd előtérbe.

 

 

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás mintegy húszmilliárd forintos fejlesztésének egyik fontos része, a gépjárműpark nagyarányú megújulása, ami összesen 36 autó beszerzését jelenti, mintegy 1.7 milliárd forint értékben – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester. Ezen belül 26 rendkívül korszerű kukásautó érkezett a Depóniához, melyek mindegyike EURO6-os motorral rendelkezik már. "Bízom abban, hogy az új járművek megfelelő munkakörülményeket biztosítanak a dolgozóknak és tovább lehet emelni a szolgáltatás színvonalát."

Székesfehérváron naponta négy kommunális hulladékot gyűjtő járat üzemel, mely kiegészül a szelektív gyűjtéssel. Átlagosan, csak Székesfehérváron tízezer kukát ürít ki naponta a Depónia.

 

 

Jakab Zoltán műszaki igazgató elmondta, hogy az új gyűjtőautók 1:5 arányban tömörítenek. A nagyobb három tengelyes autók befogadóképessége 22 köbméter, a kisebbeké 16 köbméteres. Azon túl, hogy az új járművek komfortosabbá teszik a dolgozók munkáját, akik télen nagyon hidegben és a nyári kánikulában is, időjárástól függetlenül elviszik a szemetünket a pár másodperces tömörítési időnek köszönhetően gyorsabbá is válik a munka. Ők egy-egy járat alkalmával 1100-1200 kukát ürítenek ki.

Galéria

AktuálisDepónia Kft.Székesfehérvár kukásautóhulladékszállítás