2024.04.25, Csütörtök
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

szekesfehervar.hu

2019.08.27. 15:24

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.

Hirdetés

A Városházán tartotta soros ülését a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A testületet dr. Cser-Palkovics András polgármester vezeti, tagjai pedig Székesfehérvár és 25 környező település. A Bizottság infrastrukturális fejlesztéseket támogat a Városkörnyéki Alapból nyújtott kamatmentes hitellel – amelyet a települések lakosságarányos befizetéseiből képeznek –, így járulva hozzá a helyi közösségek fejlődéséhez.

A keddi ülésen három település – Soponya, Tác és Nádasdladány – visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmét támogatta a testület.

Soponya Nagyközség öt belterületi út felújításához kapott 10,349 millió forintot. Tác Község a Százszorszép óvoda életveszélyessé vált épületének a felújításához 11,641 millió forintban részesült. Nádasdladány Község az Egészségház felújításához, bölcsőde kialakítására, valamint a pályázatokhoz szükséges önrész biztosítására használhat fel 10,349 millió forint értékű kamatmentes hitelt. A Városkörnyéki Bizottság támogatta Sárkeszi Község kérelmét a kerékpárút megvalósításához igényelt kölcsön-részlet megfizetésének átütemezéséről. Valamint a testület határozott arról is, hogy amikor szeptember végével ez az összeg – 2,666 millió forint – az Alapba visszaérkezik, akkor az a három támogatást kért település között arányosan még felosztásra kerüljön.

Aktuáliskamatmentes hiteltelepülés fejlesztés