2024.03.19, Kedd
A Velencei-tónál is irtanak szúnyogot a héten
pixabay - illusztráció

A Velencei-tónál is irtanak szúnyogot a héten

MTI

2019.08.13. 08:00

A Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein irtják a szúnyogokat a héten a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben átlagos volt a szúnyogok száma, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozni. A hőségriasztás alatt szünetel a légi permetezés, mivel nagy melegben a csípőszúnyogok csak később mutatnak aktivitást, emiatt a gyérítés hatékonysága jelentősen csökkenne - olvasható a közleményben. Hozzátették: a földi kezelések a terv szerint zajlanak, hiszen egész éjszaka végezhetők.

Az elmúlt héten Baranya, Békés, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében, valamint a csornai régióban irtották a vérszívókat. A Duna mentén a Szigetközben, a Csepel-szigeten és Mohács környékén biológiai módszerrel léptek fel a lárvák ellen, így akadályozva meg a szúnyogok kifejlődését. Eddig 1322 településen, 935 ezer hektáron volt szúnyoggyérítés.
 

AktuálisVelencei-tószúnyogirtás