2024.03.29, Péntek
Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program
pixabay - illusztráció

Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program

MTI

2018.11.08. 20:00

Több mint 100 tonna terményt takarítottak be a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjának résztvevői, így a támogatott önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények összesen 5 ezer családnak adhattak élelmiszernövényekből összeállított csomagokat.

Hirdetés

Az Élelmiszerlavina programban idén 34 településen összesen 45 hektáron vetették el a Syngenta által felajánlott vetőmagokat - közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

A résztvevők kiválasztásában és a program lebonyolításában a Civil Iránytű Alapítvány működött közre. A résztvevő önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények földterületein összesen 100 tonnányi zöldséget, burgonyát, cukkinit, fejes salátát, káposztát, paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát, vöröshagymát és zöldborsót termeltek, amelyet a környéken élő nehéz sorsú családok, idős és beteg emberek körében osztottak szét.

Az Élelmiszerlavina 10 éves fennállása alatt több mint 1000 tonnányi élelmiszert juttattak a magyarországi nélkülözőknek, és több ezer résztvevő mezőgazdasági termeléshez szükséges tudása bővült.

AktuálisSyngenta Élelmiszerlavina program