2024.03.19, Kedd
Miniszterelnöki biztos felel a Pannónia Szíve és a Velencei-tó térségének fejlesztéséért
Velence Város Hivatalos Oldala - Facebook: Stehlik Norbert

Miniszterelnöki biztos felel a Pannónia Szíve és a Velencei-tó térségének fejlesztéséért

MTI

2018.10.21. 21:00

A Pannónia Szíve és a Velencei-tó térségének területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezték ki Tessely Zoltánt. Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában, szerdán jelent meg.

Hirdetés

A miniszterelnöki biztos tevékenysége keretében a térséghez tartozó megyei fejlesztési biztossal, valamint a megyei önkormányzat képviselőivel és a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal együttműködve hangolja össze a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását. Mások mellett a Vörösmarty Mihály Emlékkiállítás megvalósítását is figyelemmel kíséri.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában egy kormányhatározat is megjelent a Pannónia Szíve Program keretében Martonvásár város területén, a Brunszvik-terv részeként megvalósuló egyes fejlesztések támogatásáról.

A határozat értelmében Martonvásár önkormányzatának a Brunszvik-terv keretében megvalósuló fejlesztéseire 400 millió forint átcsoportosításáról döntöttek. Emellett Martonvásáron a Beethoven-emlékévhez kapcsolódó fejlesztésekre, valamint az "Agroverzum" látogatóközpont befejezésére 200 millió forintos forrást biztosítanak, azzal a feltétellel, hogy a Magyar Tudományos Akadémia és Martonvásár Város Önkormányzata között megállapodás jön létre a Brunszvik sétány területének használatáról.

Szintén a Magyar Közlöny csütörtöki számában a Pannónia Szíve Program keretében a Vál községben megvalósításra kerülő turisztikai és sportcélú fejlesztések előkészítéséről és támogatásáról is megjelent egy határozat.

E szerint Válon a műemléki védettség alatt álló Ürményi-kastély és parkjának szakszerű, a "korábbi birtoktestet is figyelembe vevő", illetve a kastélypark eredeti állapotának minél teljesebb mértékű helyreállítására és felújítására irányuló fejlesztésekhez ingatlanok állami tulajdonba kerüléséről is döntött a kormány.

A váli Ürményi-kastély műemléki helyreállításával összefüggésben egy ingatlan önkormányzati tulajdonba kerülése, valamint sportcélú beruházások megvalósításához kiegészítésként szükséges ingatlanok megvásárlása, közművesítése és útfejlesztés érdekében összesen 95,5 millió forint egyszeri átcsoportosításáról is határoztak.

AktuálisVelencei-tóterületfejlesztés