2024.04.16, Kedd

Gazdag ízvilág a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán

fejer.hu, szekesfehervar.hu

2018.10.04. 19:00

Szombaton a Jancsárkert Piacra ismét elhozták árujuk legjavát a Fejér megyei termelők. A IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán és Vásáron mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

Hirdetés

„helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem” szólás szellemében került sor szombaton a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrára a Jancsárkert Piacon.

 

A vásár résztvevői ismét meggyőződhettek arról, hogy a Fejér megyei termelők hozzáértéssel magas minőségű, a nemzetközi piacokon is helytálló termékeket állítanak elő, mindezt úgy, hogy közben egymással is együttműködnek.

 

A megnyitón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke, Varga Imre István kiemelte, hogy egészséges, friss helyi temékekkel találkozhatunk a termelői mustrán.

"Öröm látni, hogy évről évre egyre többen jönnek ide a Jancsárkert Piacra, keresve a termelői árukat. A fogyasztók kezdenek egyre tudatosabban gondolkodni az élelmiszerek beszerzése kapcsán, hiszen a helyi termelői áruk vásárlásával olyan élelmiszerekhez juthatnak hozzá, amelyek rövid utat tesznek meg a termőhelytől a fogyasztó asztaláig. Ezáltal frissebbek, zamatosabbak az áruk, mint a külföldről, éretlen állapotban leszedett import termékek." - hangsúlyozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke.

A látványos színpadi produkciók mellett mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője a mustrán a hungarikumokról és ennek kapcsán a Fejér Megyei Értéktárról szólt, kiemelve, hogy a Jancsá Piac közel másfél éve tagja ennek az értéktárnak. "Aki kilátogat ide, először a látvány nyűgözi le, majd utána az ízek, így szinte lehetetlen ellenállni ezeknek a termékeknek." - fogalmazott Fejér megye jegyzője. 

A mustrán idén is díjazták a "legzöldebb", a "legkedvesebb" és a leglátványosabb standokat, az okleveleket Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület el

Galéria

AktuálisFejér Megyei Termelői Mustra