2023.09.25, Hétfő

Döntőben szerepelnek a pálhalmi rabok

mti

2018.08.17. 06:43

Az idén is bemutatkoznak az ország legjobb börtönszínházi társulatai a budapesti József Attila Színházban, ahol a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken rendezi meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét.

Hirdetés

Schmehl János vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a versenyen a regionális döntőkkel együtt 16 börtön mintegy 150 fogvatartottja szerepelt.

A döntőbe a négy régió selejtezőinek győztese - a Veszprém Megyei Bv. Intézet, a Pálhalmai Országos Bv. Intézet, a Tiszalöki Országos Bv. Intézet, valamint a Tököli Országos Bv. Intézet és a Fiatalkorúak Bv. Intézete közös csapata - jutott be. Mint kiemelte, a résztvevők közül szinte mindenki dolgozik és tanul.

Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke arról beszélt: a börtönszínházi találkozó lehetőséget ad arra, hogy a fogvatartottak más viszonyt alakítsanak ki egymással, emberi és művészi értékeket sajátítsanak el.

AktuálisPálhalmabörtönszínház

Ajánljuk még