2024.04.19, Péntek

A Dal 2018 - két fehérvári zenekar is színpadra lép szombaton este

szekesfehervar.hu

2018.01.27. 14:42

Szombaton folytatódik A Dal 2018. a közmédia dalválasztó showjának szombati, második adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.

Hirdetés

Két fehérvári érdekeltség is lesz este: Kodolányi János Főiskola hallgatóiból 2017-ben alakult Nene a Mese a királyról zenéjükkel, a szintén fehérvári Peet Project pedig a Runaround számukkal lép színpadra.

Az első három válogatóból hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én tartanak. A február 24-i döntőbe nyolc versenyző jut be.

Szombaton lép színpadra az AWS (daluk címe: Viszlát nyár), Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez), Maya 'n' Peti (Nekem Te), Nene (Mese a királyról), Odett (Aranyhal), a Peet Project (Runaround), a SativuS (Lusta lány), Singh Viki (Butterfly house), valamint a yesyes (I let you run away).

A Nene zenekar 2017-ben alakult. A csapat minden tagja a Kodolányi János Főiskola valamelyik zenei szakának tanulója. A nevük sokak számára A Dal 2018-as színpadán válik ismertté. A zenekar énekesnője Orsovai Renáta Katalin több tehetségkutató versenyen megmérettette már magát, mellette Vörös Milán gitár, Márkosi József zongora, Boda Evelin basszusgitár  és Varga Szabolcs dob alkotja a zenekart.

 

 

A Peet Project egy székesfehérvári fiatalokból álló, zenéjében a jazz, a pop és a funky stílusjegyeit ötvöző formáció, tavaly egészen a TOP18-ig jutottak. A srácok azóta sem pihentek, legújabb lemezük júliusban jelent meg “Bad Boys of Budapest” címmel, melyen Dave Koz, James Copley és Jonathan Fritzén mellett Gáspár Laci is közreműködött.

 

 

AktuálisKodolányi János FőiskolaA Dal 2018NenePeet Project