2024.04.19, Péntek

Egerszegi Zoltán vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért Díjat

szekesfehervar.hu

2017.12.04. 21:30

A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Egerszegi Zoltánnak, a HTM Szerszámgyártó Zrt. volt vezérigazgatójának ítéltek oda. Polgármesteri elismerő emlékéremben részesült a DENSO Gyártó Magyarország Kft., amely fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az idei évben.

Hirdetés

Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a fehérvári cégek, miközben vállalatuk fejlesztésén dolgoznak, több ezer család egzisztenciáját biztosítják a városban és környékén, hozzájárulnak Székesfehérvár fejlődéséhez a foglalkoztatással, az iparűzési adóval és a társadalmi felelősségvállalással is.

 

 

„Amikor Önöket köszöntjük, nem csak Székesfehérvár gazdaságát köszöntjük, hiszen a magyar gazdaság szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy ennek a városnak az iparába, gazdaságába, szolgáltatásai között mi történek egy adott évben. A jelenlévő cégek az egész magyar gazdaság számára meghatározóak és hozzájárulnak nem csak Fehérvár, hanem az egész ország fejlődéséhez.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András. A polgármester hozzátette, folyamatosan tapasztalható, hogy a cégek újabb és újabb beruházásaikat is itt képzelik el Székesfehérváron, ez pedig azt jelenti, hogy nem megelőlegezett bizalomról, hanem tapasztalatról van szó.

 

 

A Székesfehérvár Gazdaságáért díjat az idei évben Egerszegi Zoltánnak, a HTM Szerszámgyártó Zrt. volt vezérigazgatójának ítélték oda. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

A vállalat fő tevékenysége szerszámházak és szerszámok gyártása mind a hazai, mind a világpiacra. Elsősorban turbina alkatrészeket munkálnak meg az energiaipar számára. Termelésük hatékonyságát a megmunkáló gépek és a szerszámok minősége mellett a professzionális munkaerő határozta meg. Ügyfeleik között olyan világcégek találhatók, mint az Alstom, az Audi, a General Electric, vagy a Samsung.

 

 

Az évzárón Polgármesteri elismerő emlékéremben részesült a DENSO Gyártó Magyarország Kft., amely fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az idei évben. A cég nevében a díjat Szimcsák Attila kereskedelmi igazgató vette át.

Az ünnepségen, a gazdasági élet szereplői mellett részt vett Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a város alpolgármesterei, önkormányzati képviselői és Székesfehérvár felsőoktatási intézményeinek vezetői is.

 

Galéria

AktuálisSzékesfehérvár Gazdaságáért Díj