2024.06.18, Kedd

Sportcsarnokot avattak Pázmándon!

velenceito.info

2017.11.20. 18:43

Eddig a gyerekek a közeli Művelődési Ház nagytermében kialakított tornatermet használták, de mostantól egyszerre akár három testnevelés órát tarthatnak egyszerre az új csarnokban.

„Évtizedekig ábrándoztak Pázmándon az emberek egy tornateremről, amelyet a gyerekek boldog mosolya és hangos szurkolása tölt meg!”

– így kezdődött a pázmándi sportcsarnok avatójának ünnepsége pénteken délelőtt.

 

 

 

“Amikor 1987-ben a szomszédos óvoda falait elhagytam, nem gondoltam, hogy ekkora hatalmas falak emelkednek majd ide. 2013 óta azonban hittünk benne, és szívvel-lélekkel dolgoztunk érte képviselő társaimmal. Mi Pázmándon tudjuk, hogy a legnagyobb befektetés ma gyermekeinkben van”

– Mondta el dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika, a település polgármestere.

 

 

A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként valósult meg, amely a kormány azon törekvését segít elő, hogy minden járásban elérhetőek legyenek a tanulók számára a neveléshez, oktatáshoz és a mindennapos testneveléshez szükséges európai színvonalú infrastrukturális feltételek.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb projektje, hogy mozgásra bírják a lakosságot, ezzel is megelőzve az egészségügyi problémákat. 2018-ra szeretnék elérni, hogy a lakosság 20 százaléka rendszeresen sportoljon. Most nagyjából 18 százaléknál tartunk. A A kormány felismerte, hogy 1 forint sportra költött pénz 4 forintot hoz vissza 4 év alatt – mondta a képviselő.

 

 

Galéria

Aktuálisberuházássportcsarnok Pázmánd