2024.05.30, Csütörtök

Versenycsúccsal nyerte a Balaton-kerülést a fehérvári vitorlázó

www.szekesfehervar.hu

2017.10.08. 11:36

Tíz óra ötvenhárom perces idővel elsőként futott a balatonfüredi célba Varga Lajos az egyszemélyes Balaton-kerülő versenyen.

A székesfehérvári vitorlázó korábban felállított versenycsúcsát megjavítva, immáron kétszeres győztesnek vallhatja magát. A verseny alapítója és versenyigazgatója Fa Nándor ezúttal nem állt rajthoz.

Balatonfüreden rajtolt és ott is érkezett célba a mezőny, amelynek öt bóját kellett megkerülnie a "magyar tengeren". A tizenhetedik Balaton-kerülést a Keszthely-Balatonalmádi-Balatonaliga útvonalon teljesítették. Összesen húsz, nyolcméteres hajó rajtolt el.

A székesfehérvári Varga Lajos, Nelson nevű hajójával szinte rajt-cél győzelmet aratott. Első számú üldözőjének egy fiatal tehetség, a Fa Nándor hajójával versenyző Vörös Gábor bizonyult. Az keszthelyi bójánál hét perces előnnyel fordult Varga, aki stabilan haladt az élen. A Tihanyi-szorosnál a többiekhez képest már óriási előnyben vitorlázott Varga és Vörös. A fehérvári éllovas előnye az utolsó, balatonaligai bójánál több mint duplájára nőtt, Varga Lajos végül 10 óra 53 perces nyerte a 2017-es MOL Nagydíjat, több mint két és fél órával megjavítva saját versenycsúcsát.

A második helyen Vörös Gábor 11 óra 11 perces idővel futott célba. A háromszoros dél-afrikai olimpikon Ian Ainslie a negyedik, a tizenkétszeres repülő hollandi világbajnok Majthényi Zsombor az ötödik helyen zárt.

Aktuálisbalatonversenyhajó