2024.04.25, Csütörtök
A gyermekek nagy örömére tűzoltószertár került a tyúkól helyére
Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

A gyermekek nagy örömére tűzoltószertár került a tyúkól helyére

fejer.katasztrofavedelem.hu

2016.12.28. 13:06

December 23-án, Székesfehérváron a sárszentmihályi Bebesi családot látta vendégül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A család két gyermeke már „megfertőződött” a tűzoltó szellemiséggel.

Hirdetés

Nem volt kifogás, a tyúkoknak költözni kellett az ólból, hiszen Bebesi István Dániel és Bebesi Bálint Tibor pont a szárnyasok lakhelyét szemelte ki tűzoltószertárnak. A tyúkok mentek, a különböző tűzoltósághoz kacsolódó eszközök, tárgyak pedig érkeztek a házi laktanyába. Az édesanya kereste meg az igazgatóságot, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá szívesen fogadnának a gyermekek nevében bármilyen felszerelést, amire már nincs szükség az éles bevetések során.

A Fejér megyei katasztrófavédelem nagy örömmel teljesítette a kérést és szenteste előtt egy nappal vendégül látta a családot. A gyerekek tudták, hogy a székesfehérvári tűzoltóságra mennek, azonban az már meglepetés volt, hogy mi vár rájuk. Az ajándékok, mint a tűzoltósisak, védőruha és csizma igazi örömöt csaltak a csillogó szemű gyermekarcokra, amelyeket Vizi Ignác tűzoltó alezredes, katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes adott át.

Nem sokkal később elhangzott a belül már nagyon várt kérdés: ki szeretne beülni és szirénázni a tűzoltóautóval? A Bebesi gyerekek elmondhatják magukról, hogy ők voltak az elsők, akik szirénázva utaztak a laktanya udvarán a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság büszkeségével, egy új gépjárműfecskendővel.

AktuáliscsaládsárszentmihályFejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságajándékozás