2024.06.25, Kedd

Huszár Jánost nevezték ki az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokává

mti

2016.08.02. 11:23

Huszár János egész életét a katonai hivatásnak szentelte.

Simicskó István honvédelmi miniszter augusztus 1-jei hatállyal Huszár János vezérőrnagyot, az eddigi megbízott vezetőt nevezte ki a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának. 


"A vezérőrnagy végigment a ranglétrán, szinte minden magyar helyőrségben szolgált, a honvédség iránti elkötelezettsége egyértelmű" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, a parancsnoki kinevezését rátermettség alapján döntötte el. A jövőben is rátermett vezetők kerülnek majd a különböző parancsnoki beosztásokba.

Simicskó István szerint egy jó katonai vezetőnek az állomány részére egyértelmű feladatokat kell szabnia, de azok végrehajtása csak úgy lesz hatékony, ha értik a katonák, mi a feladatuk. A szigorú, hierarchikus rendben működő katonaságnál fontos, hogy emberszámba vegyék a honvédeket, kulcskérdés az ember- és a katonaközpontúság, a megbecsülés, amikor újabb és újabb feladatokat várnak el tőlük.

A kormány éppen emiatt döntött a honvédség megújítása mellett, amely a 2016-2026 közötti időszakban komoly minőségi változásokon, technikai fejlesztéseken megy keresztül, nem feledkezve meg az illetmények emeléséről és az egyéni felszerelések javításáról.
A Magyar Honvédség komoly erőpróbákkal, növekvő feladatokkal áll szemben, azokat jól oldja meg, amiért köszönet illet minden parancsnokot és katonát. A civil társadalom részéről pozitív a visszajelzés a magyar katonák munkáját illetően, miközben a nemzetközi megítélésük is jelentősen erősödött a válságövezetekben végzett magas színvonalú munka következtében.

Huszár János beszédében kiemelte, beosztása nem kívánság, hanem megtisztelő szolgálat, amit felelősséggel fog végezni. Közel negyvenéves pályafutása alatt megtanulta, hogy a szervezet vezetése, a tevékenységek támogatása sokkal több, mint egy izgalmas feladat.
Februárban egy jól működő parancsnokságot vett át, ami a Magyar Honvédség feladatainak döntő többségét képes ellátni. Úgy vélte, a még hatékonyabb működéshez azonban néhány változásra szükség lesz.
 

forrás: mti / honvedelem.hu