2024.05.21, Kedd

Ajándék cirkuszjegy a kitűnő bizonyítvány mellé

2016.06.15. 09:16

A Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából idén nem csak dicséret jár a kitűnő bizonyítvány mellé, hanem ajándék cirkuszjegy is, amit az állami intézményfenntartó segítségével a napokban kapnak meg az érintett diákok.

Az előző tanévben csak a fővárosi tanulók részesülhettek a lehetőségben, viszont a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. a nagysikerű kezdeményezést idén az ország összes, állami fenntartású általános iskolájára kiterjesztette. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ örömmel vette a felkérést és működött közre, hogy minden kitűnő tanuló bizonyítványa mellé eljussanak az ajándékjegyek. 

Fekete Péter, a MACIVA ügyvezetője, és egyben a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos felkérésében kiemelte, hogy a megújuló cirkuszművészet több szálon is kapcsolódni kíván a közoktatási, köznevelési feladatellátáshoz. 


Nemzeti előadó-művészeti intézményünk kiemelt céljának tartja, hogy hazánk oktatási és nevelési intézményeinek munkáját támogassa, segítse. Hisszük, hogy a jövő generációjának helyes, hatékony felnevelése közös felelősségünk – tette hozzá köszönőlevelében a cirkuszigazgató.

A két intézmény együttműködése alapján, több mint 112.000 jegyet osztanak ki az ország közel 2000 általános iskolájában.

forrás: klik.gov.hu

Galéria