2024.07.19, Péntek

Agárdon is letették egy új tornaterem alapkövét

2016.05.17. 12:34

Tornaterem alapkőlerakó-turnénak is nevezhetnénk, annyi alapkövet rakott le az elmúlt hónapokban a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében dr. Boros Anita helyettes államtitkár. Az agárdi Chernel  István Általános Iskola és Gimnázium is gazdagabb lett egyel.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg.  A 78 projektből álló, több mint 38 milliárd forint értékű beruházás-sorozat teljes egészében központi költségvetési forrásból megy végbe. 

Gárdony Város Önkormányzatának és lakosságának, valamint a cherneles diákok nagy örömére Agárd településrészén is elkezdődtek egy tornaterem építési munkálatai április 25-én. A beruházás során az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium  „C” típusú tornateremmel gazdagodik. A tervek szerint az iskolával szemben épülő létesítmény átadásának határideje 2017. január.

Az ünnepélyes alapkő letételen köszönetet mondott a város nevében Tóth István polgármester, majd Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és dr. Boros Anita helyettes államtitkár asszony ünnepi beszéde következett.

- Az eddigi közel 25 alapkőletétel után büszkén állíthatom, hogy munkánk nem hiábavaló. Az érintett települések visszajelzései alapján a kormány támogatása nélkül nem indulhatott volna el az a komplex hiánypótló sportfejlesztés, melynek eredményeit a diákok már a következő tanévben országszerte élvezhetik - emelte ki beszédében a helyettes államtitkár.

A cherneles tanulók Álmaink tornaterme címmel üzeneteket írtak a jövőnek, melyet egy időkapszulába téve szintén az alapkő mellé helyeztek.

 

 

Galéria

Helyi hírekgárdonyalapkőtornateremboros anitaagárdChernel István Iskola és Gimnázium