2022.12.05, Hétfő

Országos hírek

Elkezdődtek a bicentenáriumi események Kiskőrösön: teljeskörű felújítást kap Petőfi Sándor szülőháza

2022.03.16

A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan felújítják a híres költő szülőházát, továbbá izgalmas programokkal, egyedülálló kültéri installációkkal, gasztronómiai különlegességekkel és megújult kiállítóterekkel is készülnek Kiskőrösön. Részletesen bemutatjuk a bicentenáriumi év programjait, fejlesztéseit.

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok

2022.03.11

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok az idei évben, melyek számos jeles napon nyújtanak tematikus programokat: a Föld Napján 17, a Madarak és Fák Napján 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat - hangzott el a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Március végéig pályázhatnak a tanintézmények az állatbarát címekre

2022.03.09

Március 31-éig pályázhatnak az Állatbarát óvoda, az Állatbarát általános iskola, Az év állatvédő óvodája és Az év állatvédő általános iskolája címekre az intézmények - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-vel.

Enyhültek a látogatási szabályok az egészségügyi és szociális intézményekben

2022.03.07

Enyhültek a látogatási szabályok az egészségügyi és szociális intézményekben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

Szakértők: téli hidegrekord nem várható, melegrekordból egyre több lesz

2022.03.03

A téli hidegrekordok eltűnhetnek, téli melegrekordokból viszont egyre több lehet Magyarországon - olvasható a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportálon csütörtökön közzétett elemzésben, amelyben felhívták a figyelmet arra is, hogy a több téli tavaszias napnak "csak látszólag lehet örülni".

Hivatalosan is megkezdte működését a Yettel Magyarország Zrt.

2022.03.01

Március 1-jétől Yettel Magyarország Zrt. néven működik a Telenor Magyarország Zrt., az új márkanévvel három országban, a magyar mellett a szerb és bolgár piacokon jelentek meg, ügyfélkörük mintegy tízmilliós - mondta Peter Gazik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Országos egyetemes villamosenergia-szolgáltatóvá válik az MVM csoport

2022.02.25

Megveszi az MVM Zrt. az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, a tranzakció zárása után az MVM csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és a villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek - közölte az E.ON Hungária csoport és az MVM csoport csütörtöki közös közleményében.

Magyar sertéshúst kínálnak a hazai üzletláncok

2022.02.23

Három hazai kiskereskedelmi lánc, a CBA, a COOP és a REÁL is kiáll a hazai sertéságazat mellett, ezért az üzleteikben a továbbiakban magyar termelésből származó friss sertéshúst kínálnak – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

2022.02.21

Hamarosan ismét egy fontos határidő jár le a továbbtanulni vágyó fiatalok számára. Már csak két nap van a felvételi dokumentumok hitelesítésére.

Megszületett a magyar Wikipédia ötszázezredik szócikke

2022.02.17

A legismertebb szabad enciklopédia, a Wikipédia magyar nyelvű változata 19 évnyi munka és közel 25 millió szerkesztést követően elérte a félmillió szócikket - közölte a Wikimédia Magyarország Egyesület csütörtökön.

Folytatódik a kisiskolások közlekedésbiztonsági programsorozata

2022.02.15

Folytatódik a kisiskolásoknak szóló HUMDA "Road Safety - a biztonság az első" elnevezésű országos közlekedésbiztonsági programsorozat.

Felvételi - OH: jövő péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

2022.02.11

Jövő péntekig, február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.

A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

2022.02.09

A Magyar Posta szerdától kézbesíti a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is - közölte a társaság.

Magyarország idén vizes világbajnokságot rendez

2022.02.07

Magyarország rendezi meg az idei évre újonnan kiírt vizes világbajnokságot - jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

A posta megkezdte az adóvisszatérítések kézbesítést

2022.02.03

A Magyar Posta Zrt. február 2-án megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését - tájékoztatott a társaság közleményben.

A sünök védelmére szólít fel a tavaszi kerti munkák idején az MME

2022.03.16

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a tavaszi kertrendezés idején a lombhalmok alatt megbúvó sünök védelmére hívja fel a lakosság és az önkormányzatok figyelmét.

Tűzgyújtási tilalom van az egész országban

2022.03.10

Csütörtöktől visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport új kampánya

2022.03.08

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport márciusi, Közösségi közlekedés a zöld jövőért című kampánya - közölte a vasúttársaság kedden.

Innen tudhatja meg, mennyi gépjárműadót kell fizetnie

2022.03.04

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Aki nem nyitja meg időben a dokumentumot, nem tudja meg, mennyit kell fizetnie március 15-éig.  A késedelem sokba kerülhet.

Március ismét a barlangok hónapja

2022.03.02

A "Barlangoljunk!" kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése, hiszen nemzeti park igazgatóságok nem csupán a természet élő elemeinek megőrzéséért felelősek, hanem az élettelen természeti értékek megóvása is feladatkörükbe tartozik - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlangban a szaktárca keddi tájékoztatása szerint.

Meteorológiai szolgálat: nagyobb mennyiségű hó sehol sem várható

2022.02.28

Nagyobb mennyiségű, 5 centiméternyinél több megmaradó hómennyiség sehol sem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében hétfőn, a meteorológiai tél utolsó napján.

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot

2022.02.24

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot, ezúttal azonban már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket.

Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon

2022.02.22

Magyarországon elsőként indul állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés ősszel - tájékoztatott az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ.

Nyolcmillió forintot is kaphatnak a vállalkozó szellemű fiatalok

2022.02.18

Megnyílt a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja, a program során a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra - közölte a Nemzeti Tehetség Központ.

Maruzsa: a következő négy évben 615 ezer notebookot kapnak a tanárok és a diákok

2022.02.16

A kormány a következő négy évben összesen 615 ezer notebookot vásárol a tanárok, valamint a 5-12. évfolyamon tanuló diákok számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

Felpezsdítheti a lakáspiacot az szja-visszatérítés az egyik ingatlanportál szerint

2022.02.14

Fellendítheti a használt lakások forgalmát az szja-visszatérítést, amelyet a gyermekes családok február közepén kapnak meg.

MEHI: energetikai korszerűsítéssel akár 50 százalékkal is növelhető a családi házak értéke

2022.02.10

A kutatás során kiderült: az alapvető trendek megegyeznek a községek, megyeszékhelyek és városok esetén, a jó energiahatékonyságú épületek ára magasabb, de az átlagostól az alacsonyabb energetikai tulajdonságokkal rendelkező épületek felé haladva már nem mutatható ki további árcsökkenés.

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2022.02.08

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Folytatódik a munkahelyi képzéseket támogató program

2022.02.04

A kormány célja a magyar vállalkozások fejlődésének elősegítése, ezért 15 milliárd forintos keretösszeggel folytatjuk a munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási programot, amelynek második szakaszában az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások 70  százalékos támogatást igényelhetnek dolgozóik vállalati képzéséhez - tudatta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Még bő két hétig lehet jelentkezni a szakképzésbe

2022.02.02

Fontos döntést kell meghozniuk február első felében a végzős általános iskolásoknak, hamarosan lejár a középiskolai jelentkezési határidő.