2023.03.30, Csütörtök

Országos hírek

Hivatalosan is megkezdte működését a Yettel Magyarország Zrt.

2022.03.01

Március 1-jétől Yettel Magyarország Zrt. néven működik a Telenor Magyarország Zrt., az új márkanévvel három országban, a magyar mellett a szerb és bolgár piacokon jelentek meg, ügyfélkörük mintegy tízmilliós - mondta Peter Gazik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Országos egyetemes villamosenergia-szolgáltatóvá válik az MVM csoport

2022.02.25

Megveszi az MVM Zrt. az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, a tranzakció zárása után az MVM csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és a villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek - közölte az E.ON Hungária csoport és az MVM csoport csütörtöki közös közleményében.

Magyar sertéshúst kínálnak a hazai üzletláncok

2022.02.23

Három hazai kiskereskedelmi lánc, a CBA, a COOP és a REÁL is kiáll a hazai sertéságazat mellett, ezért az üzleteikben a továbbiakban magyar termelésből származó friss sertéshúst kínálnak – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

2022.02.21

Hamarosan ismét egy fontos határidő jár le a továbbtanulni vágyó fiatalok számára. Már csak két nap van a felvételi dokumentumok hitelesítésére.

Megszületett a magyar Wikipédia ötszázezredik szócikke

2022.02.17

A legismertebb szabad enciklopédia, a Wikipédia magyar nyelvű változata 19 évnyi munka és közel 25 millió szerkesztést követően elérte a félmillió szócikket - közölte a Wikimédia Magyarország Egyesület csütörtökön.

Folytatódik a kisiskolások közlekedésbiztonsági programsorozata

2022.02.15

Folytatódik a kisiskolásoknak szóló HUMDA "Road Safety - a biztonság az első" elnevezésű országos közlekedésbiztonsági programsorozat.

Felvételi - OH: jövő péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

2022.02.11

Jövő péntekig, február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.

A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

2022.02.09

A Magyar Posta szerdától kézbesíti a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is - közölte a társaság.

Magyarország idén vizes világbajnokságot rendez

2022.02.07

Magyarország rendezi meg az idei évre újonnan kiírt vizes világbajnokságot - jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

A posta megkezdte az adóvisszatérítések kézbesítést

2022.02.03

A Magyar Posta Zrt. február 2-án megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését - tájékoztatott a társaság közleményben.

Már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával

2022.02.01

Élelmiszert nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is lehet fizetni. 

Nébih: Tchibo márkajelzésű Family őrölt kávét hívnak vissza a forgalomból

2022.01.28

A forgalmazó jelzése szerint az ügyben a 2023. június 4., 5., 10., 11., 13., 16., 17., és 23-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező termékek az érintettek. A Nébih kéri a fogyasztókat, hogy ezekkel az adatokkal ellátott termékeket ne fogyasszák el.

Minden fontos tudnivaló a 25 év alattiak adókedvezményéről

2022.01.26

A fiataloknak jár az adókedvezmény, az nem veszhet el, és nem is lehet lemondani róla.

Több ezer hektárral bővült az elmúlt években a hazai erdőállomány

2022.01.24

A fával borított területek növelése és a meglévő erdők megőrzése érdemben hozzájárul a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez - közölte Nagy István agrárminiszter a tárca közleményében.

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

2022.01.20

Az új buszok 45 ülő- és 30 állóhellyel rendelkeznek, alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak. A járműveket klímaberendezéssel, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval szerelték fel, hajtásukról korszerű dízelmotor gondoskodik.

Meteorológiai szolgálat: nagyobb mennyiségű hó sehol sem várható

2022.02.28

Nagyobb mennyiségű, 5 centiméternyinél több megmaradó hómennyiség sehol sem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében hétfőn, a meteorológiai tél utolsó napján.

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot

2022.02.24

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot, ezúttal azonban már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket.

Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon

2022.02.22

Magyarországon elsőként indul állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés ősszel - tájékoztatott az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ.

Nyolcmillió forintot is kaphatnak a vállalkozó szellemű fiatalok

2022.02.18

Megnyílt a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja, a program során a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra - közölte a Nemzeti Tehetség Központ.

Maruzsa: a következő négy évben 615 ezer notebookot kapnak a tanárok és a diákok

2022.02.16

A kormány a következő négy évben összesen 615 ezer notebookot vásárol a tanárok, valamint a 5-12. évfolyamon tanuló diákok számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

Felpezsdítheti a lakáspiacot az szja-visszatérítés az egyik ingatlanportál szerint

2022.02.14

Fellendítheti a használt lakások forgalmát az szja-visszatérítést, amelyet a gyermekes családok február közepén kapnak meg.

MEHI: energetikai korszerűsítéssel akár 50 százalékkal is növelhető a családi házak értéke

2022.02.10

A kutatás során kiderült: az alapvető trendek megegyeznek a községek, megyeszékhelyek és városok esetén, a jó energiahatékonyságú épületek ára magasabb, de az átlagostól az alacsonyabb energetikai tulajdonságokkal rendelkező épületek felé haladva már nem mutatható ki további árcsökkenés.

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2022.02.08

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Folytatódik a munkahelyi képzéseket támogató program

2022.02.04

A kormány célja a magyar vállalkozások fejlődésének elősegítése, ezért 15 milliárd forintos keretösszeggel folytatjuk a munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási programot, amelynek második szakaszában az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások 70  százalékos támogatást igényelhetnek dolgozóik vállalati képzéséhez - tudatta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Még bő két hétig lehet jelentkezni a szakképzésbe

2022.02.02

Fontos döntést kell meghozniuk február első felében a végzős általános iskolásoknak, hamarosan lejár a középiskolai jelentkezési határidő.

Tovább folytatódik a mellékútvonalak korszerűsítése az országban

2022.01.31

A Magyar Közút beruházásában mellékútvonalakat újítanak meg a dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi, közép-dunántúli és közép-magyarországi továbbá a nyugat-dunántúli régióban.

Viszlát Telenor, üdv Yettel: márciustól új néven folytatja működését a Telenor Magyarország

2022.01.27

A Telenor Magyarország Zrt 2022. március 1-től Yettel Magyarország Zrt., röviden Yettel néven folytatja működését. A névváltás egy széleskörű folyamat része, amely a PPF Telecom Csoport három Telenor néven működő telekommunikációs vállalatát érinti, Magyarországon, Szerbiában és Bulgáriában.

Kezdődik az erdei fülesbaglyok országos felmérése

2022.01.25

A telelő madarak lakossági felmérése sokkal pontosabb országos adatokat szolgáltat, mintha azt csak hivatásos szakemberek végeznék, másrészt az év közben ritkán látható baglyok megfigyelése izgalmas élmény a természeti élményekre vágyók számára.

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

2022.01.21

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

2022.01.19

Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára.