2023.06.08, Csütörtök

Vidéken tartja évadnyitó ülését a parlamenti frakciók többsége

2016.08.27. 11:43

Szeptember 12-én kezdődik a tervek szerint az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az öt képviselőcsoportból négy vidéki helyszínen tartja az erre való felkészülést szolgáló tanácskozását. Az oktatásról, az egészségügyről és a kvótareferendumról több frakció is tárgyal.

Hirdetés

A Fidesz-KDNP Balatonfüreden tartja évadnyitó frakcióülését szeptember 7-9. között. A kihelyezett tanácskozás napirendje még nincs véglegesítve, de az biztos, hogy az egyik fő téma az október 2-i kvótareferendum lesz, és biztosan tárgyalnak az oktatási, valamint az egészségügyi rendszer átalakításáról is.
    

Az MSZP képviselőcsoportja szeptember 5-én és 6-án Visegrádon tartja évadnyitó ülését. A tanácskozáson az őszi parlamenti ülésre való felkészülés részeként beszélni fognak a kormányzati korrupció elleni fellépésről. A frakcióülés témái között említette még azokat a területeket, amelyek az ország számára gondot jelentenek: az alacsony fizetéseket és a "romos állapotban lévő" egészségügyet, az oktatást. A frakcióülésen szó lesz az október 2-ai népszavazásról is.
    

A Jobbik szeptember 7. és 9. között tartja kihelyezett frakcióülését a Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitin. Farkas Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy a képviselőcsoport megvitatja a valódi nemzeti konzultáció című társadalmi egyeztetésük fő témáit - az egészségügy, az oktatás és a korrupció helyzetét - és átbeszélik, hogy ezekben miként lehetne konstruktív javaslatokat tenni az Országgyűlésnek. A konzultációhoz kampány is kapcsolódik majd, a képviselői feladatokat is az ülésen tisztázzák. A jobbikos politikus a negyedik fontos területként a munkabéremelést említette, mint mondta, jobban középpontba szeretnék helyezni ezt a témát és nagyobb nyomást helyezni a kormányra.
   

Az LMP szintén szeptember első felében tartja évadnyitó frakcióülését Budapesten, amelyen frakcióvezetőt is választanak a képviselőcsoportból távozó Schiffer András helyére - tájékoztatott Gál József, a párt szóvivője.  
Az LMP korábban Hadházy Ákost választotta társelnökévé és ötödik országgyűlési képviselőjévé, aki azonban csak az Országgyűlés őszi ülésének kezdetén, várhatóan szeptember 12-én tehet esküt, és válhat hivatalosan a képviselőcsoport tagjává. Az öttagú frakció helyettes vezetője jelenleg Schmuck Erzsébet.
    

Országos hírekországgyűlés