2024.05.26, Vasárnap

Nyáron már használhatják az autósok a székesfehérvári nyugati elkerülő utat

2016.05.26. 11:09

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő) Zrt. beruházásában 2014-ben kezdődött a székesfehérvári elkerülő út építése. A kivitelezés befejező munkálatairól tartottak helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót.

A székesfehérvári nyugati elkerülő út építése 85 %-os uniós és 15% hazai forrás felhasználásával indult. Az új nyomvonalon 7 km hosszan, 2×2 forgalmi sávon épülő elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást fog biztosítani az M7 autópálya, Győr,  illetve a 8 sz. főút irányába.

Az elkerülő út átadását követően nemcsak gyorsabban és biztonságosabban lehet majd elkerülni Feketehegyet, hanem egyúttal a városrész mentesül az áthaladó teherforgalomtól is. A 8. és a 7. számú főút találkozásánál a feketehegyi körforgalomnál megszűnnek majd a – főleg a nyári időszakra jellemző – dugók, a zajterhelés a környéken jelentősen mérséklődik.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: „A beruházás jelenleg 93%-on áll. A műtárgyak teljesen elkészültek, a kivitelező a befejező munkálatokat végzi: kopóréteg-építést, szalagkorlát-kihelyezést, burkolati jelek festését, forgalomtechnikai táblázást, humuszolást, növénytelepítést. A fejlesztést a SWIETELSKY Magyarország Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. végzi, nettó 14.582.307.776 forint értékben. Az építés az ütemterv szerint halad, az elkerülő út a nyári időszakban forgalomba helyezhető.”

Forrás: okk.hu

Galéria

Helyi hírekelkerülő útSzékesfehérvárNIF