2024.06.17, Hétfő

Látványos programok a Korda Filmpark születésnapján

2016.04.06. 12:22

Látványos kaszkadőr bemutatóval veszi kezdetét szombaton az a programsorozat, amelyet a fennállása ötödik évfordulóját ünneplő etyeki Korda Filmpark szervez.

Látványos kaszkadőr bemutatóval veszi kezdetét szombaton az a programsorozat, amelyet a fennállása ötödik évfordulóját ünneplő etyeki Korda Filmpark szervez.

Etyeken készült többek között a Borgiák (The Borgias) című tévésorozat két évada, a Pokolfajzat (Hellboy) 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig - A katedrális című tévésorozat folytatása, a Kaméleon, a Valami Amerika 2, a Mentőexpedíció, valamint számos magyar és külföldi videoklip és reklámfilm is.
A jubileumi év programsorozatának első eseményeként április 9-én, szombaton a Kaszkadőr Akadémia várja a látogatókat. Gulyás-Kiss Zoltán, az akadémia vezetője a New York utca díszletében nyilvános gyakorlatot, majd szakmai bemutató tart, de a Kaszkadőr Akadémia növendékei is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A filmpark a hétvégén az Etyeki Piknik tavaszi rendezvényén is jelen lesz: az Újhegyen, a Piknik Ligetben profi filmes sminkes csapat várja azokat a vendégeket, akik élethű lőtt sebbel, horzsolással, vágással vagy monoklival szeretnének hazatérni.
Az első magyar filmes témaparkot 2011. június 21-én adták át. A több mint egymilliárd forintból megvalósult tematikus park 1400 négyzetméteres kiállítócsarnokból, 8000 négyzetméteren elterülő középkori díszletvárosból és étteremből áll.
A kiállítócsarnokban a látogatók a Túrkeve melletti Pusztatúrpásztóról származó világhírű Korda fivérek, Korda Sándor, Korda Zoltán és Korda Vince életútjának főbb állomásait ismerhetik meg. A csarnok másik részében a mozgókép története elevenedik meg a kiállított muzeális tárgyakon keresztül, valamint a filmkészítés folyamatába is bepillantást nyernek a vendégek.

mti

Galéria

Helyi híreketyekkorda filmpark