2024.04.25, Csütörtök

Vivaldi-ritkaságokat is hallhatunk a Csók István Képtárban

szekesfehervar.hu

2017.03.09. 16:59

2017. március 12-én vasárnap 18 órakor Vivaldi koncertre várják a zenebarátokat a Csók István Képtárba.

Hirdetés

A Simplicissimus Kamaraegyüttes válogatásában a koncertre látogatók megismerhetik Vivaldi kevésbé ismert műveit, köztük szopránhangra írt kantátáit, amiket a fiatal, tehetséges magyar szopránénekes, Zemlényi Eszter tolmácsolásában hallhat az est közönsége.

Antonio Vivaldi (1678-1741) nevét szinte mindenki ismeri, köszönhetően a Négy évszak népszerűségének. A "vörös pap" művei között azonban számtalan egyéb, felfedezésre érdemes kompozíció található. Elég, ha csak az említettekhez hasonló címmel ellátott concertókat böngésszük át, amikben a velencei mester különböző természeti és társadalmi jelenségeket ábrázol közérthető, a 21. század emberének is könnyen befogadható stílusban. A Simplicissimus Kamaraegyüttes hangversenyének műsora ezúttal ezekből a művekből ad válogatást.

Az egyes blokkokban a concertók Vivaldi szintén kevésbé reflektorfényben lévő, szopránhangra írt kantátáit fogják közre, amiket a fiatal, tehetséges magyar szopránénekes, Zemlényi Eszter tolmácsolásában hallhat az est közönsége.

KultúrakoncertzeneCsók István KéptárVivaldi