2024.02.25, Vasárnap

A hétvégén ismét Székesfehérvár Rallye

szekesfehervar.hu

2017.06.07. 15:42

A Székesfehérvár Rallye első, kincsesbányai szakasza 12:55-kor rajtol. Az ORB célceremóniája pedig vasárnap háromnegyed öt előtt kevéssel kezdődik.

Hirdetés

Amióta visszakerült a sportág vérkeringésébe a hétvégi lesz a negyedik Székesfehérvár Rallye. Az Országos Rali Bajnokság negyedik futama kétnapos lesz, az első osztály összesen tizenkét gyorsasági szakaszt teljesít majd, de idén sem marad el a belvárosi száguldás: szombaton 17:00-tól a Palotai úton rendezik a SuperSpercialt.

 

A Székesfehérvár Rallye-t az elmúlt években többször is díjazták, volt az év versenye, illetve 2016-ban az Év Prológja címmel jutalmazták. De a szakma mellett a nézők is élvezik a futamot, a belvárosi SuperSpecial pedig minden évben nagyon népszerű, tavaly is több ezer ember állta körbe a Palotai úton kialakított ideiglenes pályát. „Célunk volt négy évvel ezelőtt, hogy komoly nyári sportprogramot hozzunk a városba. - kezdte Mészáros Attila, alpolgármester. - Ez úgy tűnik sikerült, hiszen mind a versenyzők, a szakma, mind pedig a szurkolók szeretik a Székesfehérvár Rallye-t. Bízunk benne, hogy idén sikeres, és népszerű lesz a verseny. A SuperSpeciál, mely egy igazi show, már tavaly is nagyon tetszett a nézőknek, és remélem, hogy az időjárás idén is kegyes lesz hozzánk, és megint sokan jönnek majd ki!”

 

Az elmúlt években sokakat megtréfált a Székesfehérvár Rallye, Herczig Norberték azonban rendre jól teljesítenek. Kétszer győztek, 2016-ban ráadásul a Bajnokok Városában ünnepelhették az abszolút magyar bajnoki címet. „Szívesen jövünk ide vissza minden évben. - vágott bele Herczig Norbert, aki bajnoki éllovasként várja az ORB negyedik futamát. - Ennek pedig több oka is van, különleges emlékeim vannak még gyerekkoromból az akkor versenyekről, de személyes kötődésem is van a városhoz. A tavalyi pedig különleges élmény volt, hiszen itt biztosítottuk be a bajnoki címünket. Erre ezúttal biztosan nem kerül sor, hiszen a bajnokság is szorosabb, illetve most korábban is van a Székesfehérvár Rallye. Tizenhat pont az előnyünk, ami azt mutathatja, hogy nem nekünk kell sietnünk. De végig koncentrálnunk kell, mert egy apró hiba is véget vethet a versenyünknek, és oda az fór! Kemény csatára számítok, nem csak Hadikékkal, vagy Vinczéékkel, hiszen nagyon sok R5-ös autó van a mezőnyben, mindenkire figyelni kell. Örülök, hogy régi pályák is visszatértek, főleg a kincsesbányainak! Itt majd átmegyünk a falun is, ami külön élmény. Ugyanígy nagyon nagy élmény lesz a szombati SuperSpeciál. Ez egy nagyon jó alkalom, hogy olyanokhoz is közel kerülhetünk, akik amúgy nem jönnének ki az erdő közepére egy gyorsaságira, így még népszerűbbé tudjuk tenni sportágunkat!”

 

Lakatos Róbert a verseny főszervezője kiemelte a a környezetvédelem, és a biztonságos szurkolás fontosságát: "Az idei, kétnapos verseny több olyan szakaszon zajlik majd, mely környezetvédelmi, vagy éppen Natura 2000-es területen halad majd át. Az elmúlt években ezzel nem volt probléma, bízom benne, hogy idén sem lesz, is mindenki betartja majd a szabályokat. Ugyanez vonatkozik a biztonságra is, sőt, hiszen annál nincs fontosabb egy raliversenyen. Ebben az esztendőben új helyszínen, a Jüllich Glas területén (Holland fasor 5.) várja a szervizpark az érdeklődőket. Ahogy az egész Székesfehérvár Rallye, úgy a szervizpark látogatása is ingyenes.”

 

 

KitekintőSzékesfehérvárSzékesfehérvár RallyeOrszágos Rali Bajnokság