2024.03.19, Kedd
Taroltak Fejér megyében az erdélyi csapatok
illusztráció - pixabay

Taroltak Fejér megyében az erdélyi csapatok

mti

2022.12.02. 10:01

A Csíkszereda 16 gólos meccsen győzött a Dunaújváros otthonában.

Hirdetés

A címvédő Csíkszereda 16 gólos mérkőzésen nyert Dunaújvárosban, míg a Brassó Székesfehérváron győzött a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján.    

A Szereda a 11. percben szerzett vezetést emberelőnyben, ám a hazaiak 3 perc 7 másodperc alatt háromszor is eredményesek voltak. Mindhárom találatot a svéd Oliver Ödman Hadzinikolic készítette elő. A székely gárda úgy szépített a második harmad 36. másodpercében Sofron István révén, hogy előtte volt egy meg nem adott gólja magas bot miatt. A meccs derekán a hazaiak finn csatára, Tommi Niskanen duplázott, mindkétszer a levegőben nyúlt bele a kapu elé betett korong útjába. Az 5-2 után viszont három újvárosi kiállítás három szeredai gólt hozott bő négy perc alatt.   

Így aztán 5-5-ről indult a záró harmad, ám a 22. másodpercben Jevgenyij Szkacskov meglőtte harmadik találatát is. Három percre rá a liga történetének második 500 pontos játékosa, Becze Tihamér lőtt a hosszú sarokba, majd ismét Sofron villant. Azonban 1:15 perc múlva szépítettek az Acélbikák, ráadásul a hatszoros magyar bajnok Somogyi Balázs is betalált, így már csak 8-7-re vezetett a Sportclub. Az utolsó másfél percre emberelőnybe kerültek az újvárosiak, lehozták kapusukat, így próbáltak meg egyenlíteni, azonban David Stach korongot lopott, és mesterhármasával beállította a 9-7-es végeredményt.   

A címvédő első sora - Sofron, Szkacskov, Stach - összesen 8 góllal és 7 gólpasszal, azaz 15 ponttal zárta az estét. A túloldalon Ödman Hadzinikolic 4, további négy játékos pedig 3 ponttal fejezte be a gólgazdag csatát.   

A sereghajtó Fehérvári Hoki Akadémia a nyitó harmadban még vezetett a Brassó ellen, ám a folytatásban a Corona akarata érvényesült. A 48-17-es kapura lövési versenyt megnyerő vendégektől Chase Schaber három pontot (1 gól, 2 assziszt) gyűjtött.

Eredmények:
Dunaújvárosi Acélbikák-SC Csíkszereda (romániai) 7-9 (3-1, 2-4, 2-4)
FEHA19-Corona Brasov (romániai) 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Helyi hírekDunaújvárosSzékesfehérvár