2024.04.19, Péntek
Egész nap járnak majd a vonatok Székesfehérvár és Komárom között
Illusztráció: magyarepitok.hu

Egész nap járnak majd a vonatok Székesfehérvár és Komárom között

MTI

2022.08.26. 10:00

Ezen az útszakaszon több mint tizenkét éve, 2009 decemberében állították le a személyszállító vonatokat.

Hirdetés

Az utasok visszakapják az egész napos mobilitás lehetőségét Székesfehérvár és Komárom között: az 5-ös számú vasútvonalon kétóránként közlekednek majd a személyvonatok szeptember 3-tól az őszi menetrend-módosítást követően - közölte Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Felidézte, hogy ezen az útszakaszon több mint tizenkét éve, 2009 decemberében állították le a személyszállító vonatokat. A forgalom már a következő évben, a 2010-es kormányváltás után újraindult, azonban eddig csupán naponta egy-két járat közlekedett itt. A menetrendet később bővíthetik a tapasztalatok alapján - fűzte hozzá.

A tarifarendszerben marad az átjárhatóság, a vonal mentén érvényes Volánbusz Zrt. bérleteket a MÁV továbbra is elfogadja a vonatokon - tájékoztatott.

Jelezte, hogy az őszi menetrend-módosítás - akárcsak a júliusi változtatás - elsősorban azokon a regionális vonalakon tartalmaz bővítéseket, amelyeken korábban csak néhány vonat járt.  

Példaként megemlítette, hogy az augusztus 29-től érvényes módosítás értelmében kétórás ütemes menetrend lép életbe egész nap a Nyékládháza-Tiszaújváros vonalon, továbbá a Villány-Mohács vonalon naponta 8 pár vonat közlekedik majd.

További módosítások lesznek például a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon: a Balatonfüredről 5:50-kor induló személyvonat egész évben Budapestig közlekedik. A Kaposvár-Siófok vonalon egész évre megmarad a nyári időszakra bevezetett két új személyvonatpár Siófokról Tabra és vissza.

A MÁV-Starttal együtt a Volánbusz menetrendje is változik néhány régióban - hívta fel a figyelmet az államtitkár. A legfontosabb fejlesztés Szekszárdot és környékét érinti, ahol a helyi és helyközi járatok integrációjával sűrűbb szolgáltatás lesz a megyeszékhelyen, ugyanakkor a beutazók a város több fontos pontját érhetik el közvetlenül.

Az őszi menetrendi változások részletesen a MÁV-Volán csoport honlapján rövidesen elérhetők - írta a közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Helyi hírekSzékesfehérvárMÁVvolán menetrendvasúti menetrend