2024.03.29, Péntek
Székesfehérvári civil nap: rekord számú civil szervezet várja hétvégén az érdeklődőket
Borítókép: facebook/Székesfehérvári Civil Nap

Székesfehérvári civil nap: rekord számú civil szervezet várja hétvégén az érdeklődőket

szekesfehervar.hu

2021.09.15. 15:47

Majdnem száz civil szervezet várja idén az érdeklődőket interaktív foglalkozásokkal, színes programokkal és előadásokkal a Zichy ligetben.

Hirdetés

Szeptember 18-án szombaton XIV. alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Civil Napot a város önkormányzata. Idén minden eddiginél több, közel 80 kitelepülő civil szervezet várja az érdeklődőket a Zichy ligetben 9 és 15 óra között - olvasható a szekesfehervar.hu-n.

Rekord számú civil szervezet regisztrált a szombati Civil Napra és változatos programokkal várják az érdeklődőket a Zichy ligetben.

A civil szervezetek idén interaktív, érzékenyítő, prevenciós és kézműves foglalkozásokkal, közös játékkészítéssel, hangszerbemutatóval, egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet - és természetvédelmi programokkal, harcművészeti bemutatóval, kisállat kiállítással, valamint kulturális előadásokkal és különleges sportbemutatókkal várják a Zichy ligetbe látogatókat. 


Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka elmondta, hogy jövőre különleges jubileumi rendezvény lesz, de idén is nagy változások történnek a Civil Nap keretein belül, hiszen rekord számú, közel 80 szervezet regisztrált, ami kiemelkedően magas szám és jól mutatja, hogy mennyire akítvak a civil szféra szereplői a városban. Kiemelte, hogy Székesfehérváron közös, konstruktív együttműködés keretében képzelik el azt, hogy a civil szervezeteknek és az önkéntességnek hol van helye a város életében. A tanácsnok hozzátette, hogy változatos programokkal készülnek és nagyon színes a paletta is, ami a civil szervezeteket illeti, hiszen az egészségmegőrzéstől a sportig minden szegmens képviselteti magát.

Az idei Civil Napon a Honvéd Szondi György Sportegyesület szervezésében a Malom utcában található Helyőrségi Klub is megnyitja kapuit.

A Helyőrségi Múzeum a szombati napon ingyenesen látogatható 9 és 15 óra között. A Tiszti Klub bejáratánál katonai toborzó pont fog működni, az udvaron íjászati-lövészeti bemutatókat tartanak, de a látogatók ki is próbálhatják a légfegyverekkel való lövészetet, íjászatot.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke felidézte, hogy a fehérvári civil szervezetek egyre nagyobb számban képviseltetik magukat a Civil Napokon, korábban féltek, hogy a Zichy liget "túl nagynak" bizonyul a rendezvényhez, mára azonban teljesen "belakták" ezt a teret. 

Helyi hírekcivil szervezetekSzékesfehérvárHelyőrségi MúzeumrendezvényHelyőrségi Klubkiállításkézműves vásárelőadás