2024.03.28, Csütörtök

Felőoktatási EXPO Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.16. 18:40

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t.

Hirdetés

Ahol a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 

 

 

A következő tanévtől is tovább bővülnek a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségek Székesfehérváron: mintegy kétszáz új duális hallgatói hely lesz jövő év szeptemberétől és nemrégiben állapodott meg a város a Corvinus Egyetemmel, hogy a vendéglátás-turizmus duális képzés is elindul jövő szeptembertől Fehérváron. Az Óbudai Alba Regia Műszaki Karán pedig mintegy 120 duális hely lesz jövőre. 

 

 

A rendezvény célja, hogy pályaválasztás előtt közelebb hozzuk a diákokat azokhoz a felsőoktatási lehetőségekhez, amik Székesfehérváron állnak rendelkezésre – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Kiemelte, hogy több fehérvári vállalatnál megtalálhatóak a világ legmodernebb technológiái, továbbá Magyarországon a vidéki városok között Fehérváron a legmagasabbak a bérek. Három kiváló felsőoktatási intézmény, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Kodolányi János Főiskola és a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa jó együttműködésben folyamatosan bővülő palettát biztosít a diákoknak. Beszélt arról is a fehérvári fiataloknak, hogy megnyílt a Petőfi Kultúrtanszék ami a fehérvári hallgatóknak kínál szórakozási lehetőséget.

Dr. Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte a kiállításon megjelent fiatalokat és arról beszélt, hogy egy korszerű campus várja azokat, akik úgy döntenek, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem fehérvári camusán folytatják a tanulmányaikat. Kiemelte, hogy az egyetem stratégiájában a fehérvári campus a duális alapképzések legfontosabb bázisa és csak itt van lehetőség erre a fajta képzésre. Bejelentette, hogy 2018-ban új alapképzési szakot indítanak, méghozzá a turizmus-vendéglátás alapképzési szakot duális partnerekkel való együttműködésben. Érdemes magas pontszámot elérni a felvételihez, hogy el lehessen érni azt a magas színvonalú belépési ponthatárt, ami szükséges ahhoz, hogy a Corvinuson tanulhassanak. Ne riasszon el senkit a magas ponthatár, ezek teljesíthetőek.

A középiskolából nehezen látszik az, hogy milyen roppant gyorsan változik a munka világa – mondta Dr. Szabó Péter a Kodolányi János Főiskola rektora. Mint mondta mindhárom fehérvári felsőoktatási intézmény kiváló képzéseket biztosít. Kiemelte, hogy a Zeneakadémián kívül csak Fehérváron lehet jazz tanszakon végezni, de nagyon erős a távoktatása is a főiskolának.

Dr. Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékénja arról beszélt a fiataloknak, hogy a versenyképes képzés mellett a duális oktatásban nagy lehetőségei vannak a hallgatóknak azon túl, hogy egy szerethető intézményben kapnak versenyképes tudást.

Gazdaságduális képzésoktatásKodolányi János FőiskolaCorvinus EgyetemÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar